Brunete Madry pievēršas jāšanas sportam (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Jaunā dziedātāja, grupas «Četri vēji» dalībniece Madara Grēgere dzīvo, izmantojot teicienu – tu dzīvo vienreiz, un ir izlēmusi piepildīt savus sapņus. Viens no šādiem sapņiem ir nodarboties ar jāšanas sportu.

Mūziķe vienu rītu vienkārši pamodusies un sapratusi, laiks izdarīt ko tādu, par ko tiek sapņots, bet kam nav pieticis laika un apņemšanās. Dzīve skrien tik ātri uz priekšu, un ir jārada sev prieka brīži.

«Pēdējā laikā man ļoti pielipis teiciens YOLO – kas nozīmē – You only live once jeb dzīvojam vienreiz,» aizdomājas Madara.

Jaunā dzīves uztvere arī mudināja dziedātāju piezvanīt un pieteikties uz nodarbību jātnieku klubā - «Demora».

Madara neuztraucās pirms kāpšanas seglos, jo pirms tam viņai pašai jāsakopj zirdziņš, jānoņem liekā spalva, jāsaķemmē, jāuzliek segli, tas palīdz zirgam izjust jātnieku un arī jātniekam aprast ar zirga tuvumu.

«Protams bija gadījums, kad man iedeva lēnāko zirgu, pasakot, ka viņš vienmēr iet aiz citiem un nevēlas rauties uz priekšu. Kad mēs jājām, zirdziņā pēkšņi parādījās līdera spējas un viņš metās uz priekšu. Bija maza panika, bet es turējos seglos, galvenais bija nenokrist. Pārbīlis nebija ilgs, piesteidzās trenere un apstādināja zirgu,» smejoties stāsta Madara.

Dziedātājai nav bail no zirgiem, bet no iespējas nokrist; mūziķe par to nedomā, bet ir gatava, ka tā varētu notikt. «Zinu, ja kristu, noteikti aizmirstu visu, kas mācīts, bet šobrīd teorētiski zinu, kā jākrīt, lai kritiens būtu maigāks,» skaidro mūziķe.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu