«Misters Latvija» ir laimīgs kopā ar savu mīļoto vīrieti. Latvijā viņš neplāno atgriezties (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Pirmais vīriešu skaistumkonkursa «Misters Latvija» (1995) uzvarētājs Vilnis Solovjovs pirms pieciem gadiem pameta Latviju un ģimeni – sievu ar bērniem, jo saprata, ka ilgāk tā vairs dzīvot nevar. Sākumā devās uz Ameriku, bet jau vēlāk ar savu mīļoto vīrieti Stīvenu sāka kopdzīvi Austrālijā. Viņš ir viens no retajiem, kurš nebaidās publiski stāstīt par savu orientāciju un citādo mīlestību. Jau šajā pavasarī Vilnis ar Stīvenu atvēruši savu kafejnīcu, kuru vadīt uzņēmies Vilnis.

Šobrīd pirmais Latvijas misters Vilnis Solovjovs viesojas Latvijā, jo Latvijas pasei beidzies derīguma termiņš un ērtāk bijis atlidot no Austrālijas uz dzimteni, lai sakārtotu dokumentus. «Austrālijā to nevarēja, bet tuvākā vieta, kur to var izdarīt, ir Japāna. Tādēļ nolēmu, ka lidošu uz Latviju, jo varu samainīt gan pasi, gan paciemoties pie mammas, kurai šonedēļ ir acu operācija. Priecājos, ka varu būt pie viņas un palīdzēt. Lielākoties uz Latviju lidoju kopā ar draugu, bet viņam šoreiz bija biznesa tikšanās, tādēļ arī atlidoju viens. Stīvens strādā kompānijā «British American Tobacco», kur viņš ir boss,» skaidro Vilnis.

Pilnībā mainīja dzīvi, aizbraucot uz Ameriku

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Vilnis Solovjovs stāsta, ka par savu dzīvesvietu viņš tagad dēvē Sidneju Austrālijā. Tur šobrīd ir vasara, tādēļ, pastaigājoties pa Rīgas ielām, Vilnis izceļas ar šokolādes brūnu iedegumu. «Pirms es atlidoju uz Rīgu, Sidnejā bija +38°. Šī bija ļoti karsta vasara un gaisa temperatūra bija pat +48°,» piebilst Vilnis.

Uz dzimto Latviju pie tuviniekiem Vilnis atbrauc reizi gadā. «Bet es to klusiņām daru, nepievēršot lieku uzmanību. No Latvijas prom aizbraucu 2009. gadā. Kad nokļuvu Amerikā, sajutos kā tajā filmā «Viens pats mājās», es biju viens pats Amerikā. Sāku visu no nulles, sāku dejot un strādāt kafejnīcā. Un tad visas lietas manā dzīvē sakārtojās. Vienu gadu nodzīvoju Amerikā – Maiami un Floridā. Nepaliku Amerikā, jo mana otra puse ir austrālietis. Lai arī viņš 11 gadus bija nodzīvojis Maiami, izdomājām, ka pārcelsimies uz Austrāliju. Nenožēlojam savu izvēli mainīt kontinentus, jo Austrālijā ir ļoti forši cilvēki, daba, klintis, mežs, ķenguri un okeāns. Vienīgi man ir bail no zirnekļiem, kuri ir ļoti indīgi. Divu stundu braucienā no Sidnejas lielā daudzumā ir arī brūnās čūskas. No čūskām un zirnekļiem ir jāuzmanās. Stīvena vecāki dzīvo Ņūkāslā, un viņiem pieder savs īpašums, kurā ir ferma, un tur brīvā dabā agri no rīta un vēlu vakaros var redzēt gan ķengurus lēkājam, gan čūskas,» stāsta «Misters Latvija».

Filmējas ar Holivudas zvaigznēm un Sidnejā sāk biznesu

Vaicājot, ar ko Vilnis nodarbojas, viņš stāsta, ka pavisam nesen filmējies «The Great Gatsby» filmā, kurā galveno lomu atveido Leonardo di Kaprio. Es atveidoju viesmīli, mājas pārvaldnieku. Filmas pirmizrāde bija Ziemassvētkos Amerikā, un domāju, ka maijā šī filma nonāks līdz Latvijas kinoteātru ekrāniem. Esmu arī filmējies vairākās reklāmās. «Pats aizgāju uz Austrālijas talantu aģentūru «MCTV» un iesniedzu savu CV un portfolio. Bija ļoti liels kastings, kurā bija pieteikušies vairāk nekā 2000 cilvēku. Kastings bija piecās kārtās. Es izturēju un nu varu filmēties. Tagad mums arī ar draugu ir bizness. Sidnejā vērsim šajā pavasarī vaļā mazu kafejnīciņu «Rozā papagailis», kuras vadību man vajadzēs uzņemties. Mums ar draugu ļoti patīk eko lietas, tādēļ mēbeles kafejnīcā būs no dabiskā koka, būs ļoti daudz zaļo augu,» viņš stāsta.

Pārdzīvojis smagus periodus, tagad jūtas laimīgs

Šoreiz, ciemojoties Latvijā, Vilnis atklāj, ka ir saskumis no redzētā. «Cilvēki ir tik pelēki. Braucot tramvajā, skatos uz cilvēkiem, neviens nesmaida. Tā kā piepes. Es nezinu, man pat palika bail no redzētā. Ja godīgi, Latvijā es nejūtos droši. Eju pa ielu, un man ir neomulīgi. Austrālijā kameras ir uz katra ielas stūra un policija būs jebkurā brīdī klāt,» viņš dalās iespaidos.

Latvijā viņš neplāno atgriezties, jo dzīve Austrālijā ir nodrošināta. «Es neslēpšu, ka man pa dzīvi ir gājis visādi. Bijuši kāpumi un kritumi, un atkal lieli kāpumi. Ne velti mans vārds ir Vilnis, es eju pa viļņiem. Es ļoti mērķtiecīgi esmu virzījies uz to, ko dzīvē vēlos.

Man Latvijā gāja ļoti smagi, jo man ir orientācija savādāka, un līdz ar to pajuka ģimene. Es saņēmos un dzīvoju tālāk. Tagad jūtos laimīgs. Esmu uz kājām, jo dzīve man ir nodrošināta un tas ir pats svarīgākais. Es cenšos atbalstīt savus bērnus. Mani ļoti iedvesmo arī Austrālijas vide un daba – meži, ūdenskritumi. Esmu adaptējies tajā vidē. Spēlēju tenisu un golfu. Man ļoti patīk tādas lietas. Vēlos, lai man ik diena ir piesātināta ar interesantiem notikumiem.

Ciemos noteikti braukšu uz Latviju. Ar draugu pagājušajā vasarā bijām atlidojuši uz Latviju uz trim dienām, uz Līgo svētkiem. Tā kā mums bija darīšanas Londonā, tad izdomājām pie reizes atlidot uz Latviju. Īrējām viesnīcas «Bergs» apartamentus, kas ir divos stāvos. Atbrauca ciemos mana māsa, mamma, bijusī sieva un manas meitas. Mēs lieliski nosvinējām īsti latviskus Jāņus. Gājām uz Vecrīgu dejot,» stāsta Vilnis.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu