Nolaupītie Igaunijas tūristi joprojām atrodas gūstā

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Igaunijas diplomāts, kuru Ārlietu ministrija norīkojusi uz Libānu kā kontaktpersonu šonedēļ nolaupīto igauņu tūristu meklēšanas operācijā, ir sasniedzis Beirūtu, tomēr nekādu jaunu informāciju par gūstekņiem iegūt nav izdevies, piektdien vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR.

Igaunijas diplomāts ieradies Beirūtā

"Mūsu diplomāts ir veiksmīgi sasniedzis Beirūtu, un mēs vēl šorīt ar viņu kontaktējāmies. Diemžēl pagājušajā naktī no turienes daudz informācijas nav nācis, nedz arī no mūsu diplomāta," sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretāre Minna Līna Linda.

"Diemžēl mēs esam tādā pašā situācijā kā vakar no rīta, un notikumos nav nekādu strauju pavērsienu, nedz skaidrības par [nolaupīšanas] motīviem."

Diplomāts būs ministrijas kontaktpersona sakariem ar Libānas varasiestādēm, visām NATO un Eiropas Savienības pārstāvniecībām, un, cerams, šodien informācija tiks saņemta, norādīja Linda, piebilstot, ka Ārlietu ministrija sazinājusies arī ar Sīrijas varasiestādēm.

23.martā nolaupīja septiņus velotūristus no Igaunijas

Bruņoti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē, Bekaa ielejā Libānas austrumos, 23.martā plkst.17.30 nolaupīja septiņus nule no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus.

Kā pastāstīja aculiecinieki, tūristiem draudēts ar ieročiem, viņi piespiesti iekāpt autofurgonā un aizvesti nezināmā virzienā.

Iespējams, igauņus nolaupījuši kustības "Hizbollah" kaujinieki

Igaunijas laikraksta "Lääne Elu" redaktors Ivars Sopans, kurš arī savulaik ticis nolaupīts Libānā, pieļāva, ka tūristus, iespējams, nolaupījuši kustības "Hizbollah" kaujinieki.

Kā norādīja redaktors, ja tūristus tiešām nolaupījusi "Hizbollah", maz ticams, ka nolaupītie gūstā pieredzēs fizisku vardarbību.

"Viņi tiešām ir cietsirdīgi un skarbi ļaudis, bet, būdami šiīti, viņi savā zemē ļoti stingri seko islāma noteikumiem,"

sacīja Sopans. "Domāju un ceru, ka viņi pret igauņiem izturēsies pieklājīgi un ka nolaupīšanas mērķis nav vardarbība."

"Tūristi varbūt iekrituši acīs, jo pārāk daudz fotografējuši un filmējuši. Tas piesaista uzmanību, un "Hizbollah" kaujinieki to Bekaa ielejā ir aizlieguši," par nolaupīšanas iemesliem spriež Sopans.

Viņš pats savulaik Libānā par žurnālistu nostrādāja desmit gadus, bet 2006.gadā uz īsu laiku nonāca nolaupītāju gūstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu