Pret Lībiju jaunas sankcijas; NATO kontrolēs gaisa telpu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības valstu sanāksmē pieņemts lēmums noteikt naftas un gāzes importa aizliegumu Lībijai, kā arī ieviest diplomātiskās sankcijas. Tāpat atkārtoti izteikts aicinājums Muamaram Kafadī nekavējoties atteikties no varas.

Eiropas Savienība jau ieviesusi vairākas sankcijas pret Kadafi režīmu. Vakar stājās spēkā jaunākie ierobežojumi, kuri galvenokārt skar Lībijas valsts naftas kompānijas.

Plāns paredz mazināt Kadafi režīma ienākumus no naftas un gāzes ieguves, aizliedzot šo resursu importu.

NATO pārņem kontroli

Tikmēr NATO apņēmusies pārņemt no Rietumu koalīcijas vadību pār militārajām operācijām, kuru mērķis ir nodrošināt Lībijas lidojumiem slēgtās zonas ievērošanu, ceturtdien apliecināja alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Rasmusens uzsvēra, ka NATO operācija aprobežosies tikai ar lidojumiem slēgtās zonas uzraudzību.

Neformāli vienojas par lielāku NATO lomu

Tiesa gan, kāda augsta raga ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, vēlāk Vašingtonā atzina, ka NATO panākta "politiska vienošanās" arī par to, ka tiek pārņemta visu pārējo civiliedzīvotāju aizsardzības operāciju vadība, ar to domājot uzbrukumus Lībijas valdības sauszemes karaspēka vienībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu