Tas ir tas, kas notiek, - jaunu mūzikas klipu lavīna

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Katru nedēļu TVNET Mūzika e-pasta kastītē iekrīt dažādi pašmāju mūzikas jaunumi: gan mūziķu informācija par koncertiem, gan jaunas dziesmas, gan arīdzan jauni videoklipi. Par video arī turpmākais stāsts.

Tieši mūzikas videoklipi pēdējā laikā Latvijā ir "saražoti" īpaši lielā skaitā. Protams, ne visi no tiem dēvējami par kinematogrāfiski augstvērtīgiem darbiem, arī muzikāli iespējams gari un plaši diskutēt par katras konkrētās kompozīcijas kvalitāti, taču mūziķi un klipu režisori ir centušies, veltījuši savu laiku un līdzekļus, lai bagātinātu pašmāju populārās mūzikas arhīvu, un "TVNET Mūzika" par savu pienākumu uzskata šo jaunradi nodot tālāk jums, lasītāji.

Tas ir tas, kas notiek...

Ilze Kalve "Miljons sapņu"

Viens no svaigākajiem klipiem ir savulaik populārās pašmāju deju mūzikas apvienības "Pamatinstinkts" dalībnieces Ilzes Kalves jaunākais solodarbs - dziesmas "Miljons sapņu" video.

"Šo video man gribējās veidot kā ceļojumu atmiņās,"

stāsta Ilze Kalve. "Materiāls ir uzfilmēts Rīgā, bet ar 3D grafikas palīdzību tika projektēta pilsēta naktī. Videoklipā uz lielajiem virtuālajiem ekrāniem tad nu arī centos parādīt savu ceļojumu."

3D grafikas autors ir Kriss Mekalfe, kurš to veidoja aptuveni pusgadu, tik ilgs laiks bijis nepieciešams, lai radītu klipā redzamos oriģinālos 3D modeļus. Līdzās dziedātājai Ilzei Kalvei videoklipā redzama arī viņas sešpadsmitgadīgā meita Agija un viņas draugi.

Elli U "You & I"

2007.gadā jaunā "Elli U" jeb Elīna Usova sevi pieteica dziesmu aptaujas "Latvijas Muzikālā līga" televīzijas šovā "Cīņas klubs", kurā izcīnīja uzvaru ar dziesmu "Ice". Panākumu spārnota, jaunā dziedātāja nolēma doties iekarot pasauli. Lūk, viens no pirmajiem mēģinājumiem iekarot Eiropas popmūzikas tirgu - jauna dziesma un jauns video.

Kompozīcijas autors ir zviedru komponists Johans Džonss (Johan Jones), savukārt klipa režisors - pazīstamais modes fotogrāfs Sergejs Kondrašins, ar kuru mūziķei izveidojās veiksmīga sadarbība pēc pozēšanas 2010. gada "Calendar.lv". Klips filmēts Venēcijā. Par videoklipā redzamajiem tērpiem rūpējās latviešu dizainers Mārtiņš Pūpols.

Mārtiņš Ruskis "Ļauj"

Jaunais dziedātājs Mārtiņš Ruskis, kas piedalījies konkursos "Aprīļa pilieni 2010", "Dziesma manai paaudzei Cēsis 2010", "Talsi uzdod toni 2010" un bijis grupas "Latté" dalībnieks, laidis klajā savu debijas klipu dziesmai "Ļauj". Dziesmas "Ļauj" teksta un mūzikas autors ir kāds cits mūziķis - Markus Riva.

Бессонница "Пульс"

Pašmāju krievvalodīgā hiphopa mūzikas apvienība "Бессонница" laidusi klajā videoklipu dziesmai "Пульс". Galvenajā lomā redzams Oz aka Ozols. Video filmēts Rīgā, un to veidojusi Tallinas komanda "MyVision".

"Katrs šajā dziesmā pievērš uzmanību tam, kas viņu saista," komentē grupas pārstāvji. "Kādam tā ir dziesma, vēl kādam tas ir sižets."

Juliāns Katkovskis "Kamdēļ"

Jaunais pašmāju bards Juliāns Katkovskis ir cieši saistīts ar dažāda veida vizuālo mākslu. Skaņu pasaulei pievērsies 2009.gadā. Spēlē ģitāru, ir savu dziesmu tekstu autors un izpildītājs. 2010.gada vidū ierakstīja savu pirmo dziesmu "Kamdēļ". Un drīz pēc šā ieraksta tapis arī viņa radīts videoklips.

Tīna Indersone "neVIENA"

Jauna dziedātāja no Jelgavas Tīna Indersone ierakstījusi debijas singlu "neVIENA", kuram tapis arī videoklips. Kā atklāj pati Tīna, dziesma tika rakstīta, lai tā spētu palīdzēt cilvēkiem aizdomāties par to, cik vienkāršās un patiesas lietas nepieciešamas pilnai laimei.

"Godīgi sakot, sastādīt gaumīgu un sirsnīgu runu nav mana stiprākā puse, bet atklāti varu pateikt, ka mīlestība pret mūziku ir tik plaša, ka tā spēj veikt brīnumus. Tieši šā iemesla dēļ radās iedvesma dziesmai "neVIENA"," atklāj Tīna.

elvisApero "UFC"

Vēl viens pašmāju hiphopa mākslinieks elvisApero jeb īstajā vārdā Elvis Mirzakanjans laidis klajā jaunu singlu no sava topošā albuma "Kad ūdens lāses pārtop jūrā". Skaņdarbs un video "UFC" tapis sadarbībā ar studiju "Imagine Pictures" un ir veltījums Elvisa brālēnam Karenam Darabedjanam, kurš Losandželosā profesionāli nodarbojas ar "UFC" sporta cīņām.

"Šajā videoklipā tiek atspoguļots, cik spēcīgs var būt jauna cīnītāja gars, kad dzīvē ir kāds elks un noteikts mērķis," komentē Elvis. "Nekas un neviens nevar apturēt cilvēku, kurš tic saviem spēkiem."

Zēna lomā klipā redzams Baltijas divkārtējais čempions "UFC" sporta cīņās.

Gella "Debugging song"

Jaunais režisors Pāvels Gumennikovs, kurš drīzumā skatītājiem nodos savu otro filmu "Es mīlu tevi, Rīga", uzfilmējis arī mūzikas videoklipu jaunajai Rīgas grupai "Gella".

"Citreiz vienkārši ir jāpasaka "Pietiek!"" - šādi dziesmas ideju skaidro dziesmas autore un grupas vokāliste Olga Hamenoka.

"Vēlies būt laimīgs - esi! Kas var būt vienkāršāk?

Man šīs patiesības izpratne tomēr neatnāca uzreiz."

"Ar grupu filmējāmies pirmo reizi, tāpēc daži filmēšanai nepieciešamie apstākļi bija negaidīti," klipa tapšanu komentē Olga. "Piemēram, mazgāšanās piena vannā, vēl ilgi atcerēšos, kā man trīs stundas lēja virsū aukstu pienu. Ar filmēšanas grupu jokojām, ka pie reizes varētu nofilmēt arī brokastu pārslu reklāmu. Visi cilvēki, kas redzami klipā, ir draugi gan grupai, gan filmēšanas komandai."

Pavisam nesen klajā nācis arī Pāvela Gumennikova režisētais grupas "Tā Tā Tā" dziesmas "Domino" videoklips.

JA ARĪ TAVA GRUPA IR RADĪJUSI JAUNU DZIESMU VAI JAUNU VIDEO, RAKSTI - muzika@tvnet.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu