Ir pazīmes, ka Ziemeļkoreja gatavojas jaunam kodolizmēģinājumam (91)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ir izrādījusi «pazīmes», ka tā gatavojas veikt savu ceturto kodolizmēģinājumu, pirmdien paziņoja Dienvidkorejas apvienošanās ministrs Rjū Kildže.

«Ir šādas pazīmes,» Rjū paziņoja parlamenta komitejas sēdē, kad deputāti lūdza viņu apstiprināt ziņas par pastiprinātu aktivitāti Ziemeļkorejas galvenajā kodolizmēģinājumu poligonā.

Ministrs atteicās sniegt sīkākas ziņas, jo parlamentā nebūtu piemēroti «sniegt tālākus komentārus par jautājumiem, kas saistīti ar izlūkošanu».

Dienvidkorejas laikraksts «JoongAng Ilbo» pirmdien atsaucās uz izlūkošanas ziņām par krasu aktivitātes pastiprināšanos Ziemeļkorejas Pungjeri kodolizmēģinājumu poligonā kopš pagājušās nedēļas.

«Mēs cieši novērojam esošo situāciju, kura ir ļoti līdzīga situācijai pirms trešā kodolizmēģinājuma,» laikraksts citēja augsta ranga valdības ierēdņa teikto.

«Mēs mēģinām noskaidrot, vai tā ir patiesa gatavošanās kodolizmēģinājumam vai tikai gājiens spiediena pastiprināšanai uz mums un uz ASV,» piebilda vārdā nenosauktais ierēdnis.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu