Dagmāra Legante labprāt pastrādātu par modeli (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Ar lielu interesi aizvadītās Rīgas modes nedēļas modes skates apmeklēja arī kādreizējā TV seja Dagmāra Legante. No redzētajām modes dizaineru 2013./2014. gada rudens un ziemas kolekcijām Dagmāra nenosauc savu favorītu, bet piebilst, ka paticis no katras kolekcijas pa drusciņai.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Dagmāra Legante atklāj, ka modes skates bijušas mierīgas, redzētas un velkamas. «Līdz ar to nekas tāds pēkšņi savādāks, ka būtu «wow, wow, wow», nebija. Nokavēju «Nóló» skati un dzirdēju, ka tur gan esot bijušas superīgās barokālās žaketes ar polsteriem. Klausos un domāju - žēl gan, ka to neredzēju,» viņa piebilst.

Šādi Dagmāra Legante bija saposusies uz zīmola „Narciss” 2013./2014. gada rudens un ziemas kolekcijas skati
Šādi Dagmāra Legante bija saposusies uz zīmola „Narciss” 2013./2014. gada rudens un ziemas kolekcijas skati Foto: Edgars Kalmēns

«Ir interesanti apskatīties skates, kurās lielākoties savas kolekcijas izrāda latviešu modes dizaineri. Tie, kuri kaut mazdrusciņ ir pieskārušies modes industrijai, saprot, cik daudz darba ir ieguldīts, veidojot kolekciju. Sākot ar pogas izmēra un krāsas izvēli un nemaz nerunājot par izgriezumiem, fasoniem un audumiem. Ir miljoniem variāciju, kā to visu izdarīt, un dizaineram ir pareizi jāizlemj, kura būs tā poga, fasons un izgriezums. Tādēļ milzīgs prieks, ka tas viss notiek un attīstās, jo šobrīd to nav viegli darīt. Man prieks, ka modes māksliniecei Annai Led veikals jaunā vietā un arī «Nóló» ir liels veikals. Un vēl vairāk ir prieks par tiem, kuri arī ārpus Latvijas atvēruši savus veikalus un viņu tērpus izvēlas ārzemju zvaigznes,» par modes biznesu Latvijā spriež Dagmāra.

Dagmāra Legante un modes mākslinieks Bruno Birmanis Rīgas modes nedēļā
Dagmāra Legante un modes mākslinieks Bruno Birmanis Rīgas modes nedēļā Foto: Edgars Kalmēns

Arī katru sezonu, veidojot garderobi, Dagmāra speciāli neievēro jaunākās tendences. «Manā skapī var atrast dažāda vecuma un stila lietas,» viņa piebilst.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu