Japāna gatavojas Ziemeļkorejas raķešu notriekšanai (50)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas valdība dos rīkojumu armijai notriekt Ziemeļkorejas raķeti, ja tā lidos Japānas teritorijas virzienā, vēsta Japānas mediji.

Attiecīgu rīkojumu svētdien vai tuvākajās dienās izdos Japānas aizsardzības ministrs Icunori Onodera, vēsta Japānas mediji.

Rīkojums nebūs publisks, lai nesatrauktu iedzīvotājus, vēsta aģentūra «Kyodo», atsaucoties uz avotiem valdībā.

Saskaņā ar rīkojumu, Japāņu jūrā tiks izvietoti «Aegis» kuģi ar pārtvērējraķetēm, kas pārtvers jebkādu Ziemeļkorejas raķeti, ja tā tiks izšauta Japānas virzienā.

Japāna iepriekš šādu rīkojumu izdevusi trīs reizes, 2009.gada aprīlī un pagājušā gada aprīlī un decembrī, kad Ziemeļkoreja palaida, kā tā apgalvo, satelītu. Taču tagad pirmo reizi šāds rīkojumus izdots pirms Phenjanas paziņojuma par raķetes izmēģinājumu.

Kā vēsta Dienvidkorejas mediji, Ziemeļkoreja uz mobilajām raķešu palaišanas ierīcēm uzmontējusi divas vidēja darbības rādiusa raķetes un paslēpusi tās netālu no austrumu piekrastes, radot bažas, ka tās tuvākajā laikā tiks palaistas.

Ziemeļkoreja arī izplatījusi brīdinājumu dažām ārvalstu vēstniecībām Phenjanā, ka konflikta izcelšanās gadījumā pēc 10.aprīļa tā vairs nespēs garantēt diplomātu drošību. Lielākā daļa ārvalstu diplomātu gan palikuši Ziemeļkorejā.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu