Labākajiem televīzijā pasniegs balvas "Zelta vilnis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar, 22.martā, klubā "Artelis. Gandrīz teātris" žurnāls "Rīgas Viļņi" jau ceturto reizi pasniegs Nacionālās TV skatītāju balvas "Zelta vilnis" 19 veiksmīgākajiem cilvēkiem un projektiem televīzijā aizvadītajā gadā.

Žurnāla "Rīgas Viļņi" organizētā balva "Zelta vilnis" vairākus gadus ir vienīgā balva TV sasniegumu izvērtēšanā Latvijā. Aptaujā šogad iesaistījušies gandrīz 26 000 TV skatītāju. "Esam raduši sekot līdzi ikmēneša televīziju reitingiem, kas visa gada garumā bezkaislīgi rāda ciparus. Bet vai tie vienlaikus nozīmē skatītāju uzslavu par labi paveiktu darbu? Bieži vien tas nav proporcionāls lielums jeb viens un tas pats. Taču aptauja, kurā iesaistās skatītāji un eksperti, ir patiess simpātiju rādītājs," balvas nozīmību pamato izdevniecības "Rīgas Viļņi" valdes priekšsēdētāja Aija Simsone.

Balvas ieguvējus, tāpat kā iepriekšējos gados, noteikusi TV akadēmija - 100 sabiedrībā zināmi cilvēki (dažādu jomu profesionāļi) - un skatītāji, katrs dodot 50 procentus no kopējā vērtējuma. Aptaujā apkopotas 19 nominācijas.

Foto: LETA

Uz "Gada TV sejas" titulu šogad pretendē TV3 dīva Baiba Sipeniece-Gavare, LTV1 moderators Uģis Joksts, kā arī aktieris Ģirts Ķesteris, kurš pērn uzdarbojies ne tikai TV3 seriālā "UgunsGrēks", bet arī dažādos reklāmu projektos un akcijās.

Savukārt titula "Gada žurnālists" pretendenti ir TV3 raidījuma "Nekā personīga" žurnāliste Ilze Jaunalksne, LNT raidījuma "Degpunktā" žurnāliste Inese Supe un LTV1 raidījuma "De facto žurnāliste Ilze Nagla.

Pirmo reizi šogad tiks pasniegtas balvas arī nominācijās "Gada aizkadra balss", "Gada spilgtākais mirklis" un "Gada 15 minūtes slavas".

Balvu "Zelta vilnis" pirmo reizi "Rīgas Viļņi" pasniedza pirms trim gadiem, tādā veidā atzīmējot žurnāla 50 gadu jubileju. Toreiz balvas tika piešķirtas, atceroties TV sasniegumus 50 gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu