Depardjē filmas par Strosu-Kānu uzņemšanas dēļ neierodas tiesā Parīzē (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Franču aktieris Žerārs Depardjē piektdien otro reizi neieradās tiesā Parīzē atbildēt par motorollera vadīšanu alkohola reibumā, to paskaidrojot ar aizņemtību filmēšanas laukumā, kur jaunā filmā viņš tēlo bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu.

Arī uz tiesas sēdi janvārī Depardjē neieradās, jo viņam bija jātiekas ar šīs filmas veidotājiem.

«Viņš vēlējās ierasties, bet nevarēja, viņam patiešām žēl,» tiesai piektdien sacīja aktiera advokāts, piebilstot, ka Depardjē pašlaik atrodas Ņujorkā, kur notiek režisora Abela Feraras filmas par Strosu-Kānu uzņemšana.

64 gadus vecais Depardjē tika aizturēts novembrī Parīzē, kad pēc nokrišanas no motorollera viņa asinīs konstatētā alkohola koncentrācija – 1,8 promiles – trīs reizes pārsniedza maksimālo pieļaujamo normu, ar kādu atļauts vadīt transportlīdzekli. Negadījumā neviens necieta.

Viņu var saukt pie kriminālatbildības, piespriest 4500 eiro (3163 latu) lielu soda naudu un līdz diviem gadiem ilgu cietumsodu.

Bez pēdējā laika strīda ar Francijas valdību par mēģinājumiem noteikt 75% ienākumu nodokli tiem, kas gadā pelna vairāk par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu), Depardjē, kurš nodarbojas arī ar vīnu ražošanu, vairākkārt nonācis nepatikšanās, kas ir saistītas ar alkohola lietošanu.

Viņš novembrī paziņoja, ka Francijas valdības plānu palielināt nodokļus bagātniekiem dēļ pārceļas uz dzīvi Beļģijā, bet pēc tam atteicās no Francijas pilsonības, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina piedāvājuma kļūstot par Krievijas pilsoni.

2005.gadā viņš smagā alkohola reibumā ar galvu pagrūda fotogrāfu, kas viņu iemūžināja Itālijas pilsētā Florencē, bet 2011.gadā viņš nonāca pasaules plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā, kad urinēja pudelē Parīzes–Dublinas lidmašīnas reisā, jo viņam aizliedza lidmašīnas pacelšanās laikā doties uz labierīcībām.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu