Facebook atklāj savu telefonu (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kā solīts iepriekš, pasaulē lielākais sociālā tīkla Facebook vadītājs Marks Cukerbergs ir atklājis, ko saprot ar jēdzienu Facebook telefons.

Līdz šim pastāvēja uzskats, ka Facebook telefons būs speciāli sociālā tīkla vajadzībām izstrādāta ierīce, taču patiesībā runa ir par brīvi lejupielādējamu aplikāciju, kas jebkuru Android viedtālruni var pārvērst par Facebook telefonu. iOS ierīcēm Facebook Home aplikāciju nav paredzēts izstrādāt.

Ceturtdienas prezentācijā sociālā tīkla veidotājs Marks Cukerbergs atklāja, ka īpašā aplikācija modificē Android operētājsistēmas standarta sākumekrānu un galveno izvēlni, lai Facebook notiekošais, tai skaitā draugu pievienotie jaunumi un ziņojumi būtu kā uz delnas, bez nepieciešamības atvērt atsevišķu Facebook aplikāciju.

Nepieciešamību pēc šādas mobilās ierīces Cukerbergs prezentācijā skaidroja ar viedtālruņu lietošanas paradumiem. Proti, viņa rīcībā esošie dati liecina, ka no 1,06 miljardiem reģistrēto lietotāju reizi mēnesi no kādas mobilās ierīces sociālajam tīklam pieslēdzas 680 miljoni lietotāju.

Tāpat vērojama tendence, ka viedtālruņi un planšetes vispār pamatā tiek lietoti dažādu sociālo tīklu pārlūkošanai; ne tikai Facebook, kas ir absolūts šīs jomas līderis, bet arī Twitter, Instagram, Gmail, Youtube un citus.

Lai vai kā, eksperti norāda, ka līdz ar Home aplikācijas izlaišanu Facebook arvien vairāk nostiprināsies mobilo ierīču vidē. Bez tā, ka lietotājs iegūst iespēju jau no pirmā pieskāriena uzzināt pēdējos jaunumus savā Facebook vietnē, ar vienu pieskārienu sākt tiešsaistes sarunu ar draugiem un tamlīdzīgi, sociālais tīkls iegūst vēl detalizētāku informāciju par katra konkrētā cilvēka paradumiem un tikumiem, lai viņam spētu vēl precīzāk pasniegt reklāmu, tā palielinot savus ieņēmumus.

Nobeigumā var atzīmēt, ka bez aplikācijas, ko instalēt Android telefonos, tiks izlaisti arī viedtālruņi, kuros jau no rūpnīcas galvenā loma atvēlēta Facebook. Pirmais šāds tālrunis būs HTC First.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu