Elita Drāke var palīdzēt sievietēm tikt pie bērniņa! Kāpēc plikiem jāpeldas ledainā ūdenī? (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Jau divdesmit gadus jogas pasniedzēja Elita Drāke ik pavasari aicina kā sievietes, tā vīriešus uz sulu kūri, kas ilgst sešas dienas no vietas Siguldas pusē. Elita teic, ka pēc šāda organisma attīrīšanas procesa notiek brīnumi un visas lietas dzīvē sakārtojas pašas no sevis. Sievietes, kuras nav varējušas tikt pie mazuļa, paliek stāvoklī, vēl kāda atrod savu sapņu darbu, vēl kāda atrod savu mīļoto vīrieti, lai gan iepriekš viss licies bezcerīgi.

Elita Drāke ir vienmēr labā formā. Jau no 20 gadu vecuma viņa ievēro un arī apkārtējos mudina pareizi domāt un ievērot veselīgu dzīvesveidu, tieši 25 gadus viņa ir arī veģetāriete. Tādējādi Elita nekad necīnās ar liekajiem kilogramiem un savā vecumā mierīgi var atļauties sabiedrībā iziet ar minisvārkiem, kas atsedz slaidās kājas un teicamo augumu. «Man jau pašai nekas nemainās, es vienīgi ar savu piemēru aicinu cilvēkus pamainīt. Tas, ko es daru, ir ļoti grūti. Neesmu tik naiva, domādama, ka visi to varēs izdarīt. Taču katrs no manis paņem to svarīgāko. Man šis dzīvesveids ir palīdzējis šoziem, kad manā ģimenē bija sēru periods (mūžībā aizgāja Elitas tētis, - red. piez.). Visas manas zināšanas un dzīvesveids palīdzēja man šoziem nesabrukt, un man ir jāpalīdz mammai un dēlam. Es šogad sapratu, cik es esmu garā stipra, un tas dod man vēl lielāku ticību tam, ko es daru. Un man vēl ir visa dzīve priekšā; es vēl paspēšu daudziem cilvēkiem palīdzēt,» viņa teic.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Elita Drāke teic, ka katrs laika pazinējs zina, ka sulas un visi procesi dabā šogad ir aizkavējušies. «Parasti iepriekšējos gados pirmās sulu kūres varēja sākties jau aprīļa vidū, bet šogad tā vis nav. Ir jārēķinās ar dabu, kas vēl guļ. Šā pavasara sulu kūre ir pārcelta uz 1. maiju. Visas valsts svētku brīvdienas pavadīsim «Brūveros» Siguldas pusē Turaidā netālu no Reiņa kalna, dzerot sulas, vingrojot, meditējot. Savā programmā esmu ieviesusi jauninājumu – rīta peldes, kas jau šokējis cilvēkus. Mēs no rīta dosimies peldēt uz dīķi ar septiņiem avotiem. Tas ir rituāls jau gadu gadiem. Aprīlī jau vairākus gadus pēc kārtas eju dzīvajā ūdenī. Šoreiz sulu kūres laikā septiņos no rīta izvingrosimies un metīsimies pliki dīķī. Tas visiem ļoti palīdz, jo, kā es to dēvēju, šis process visiem palīdz nomainīt cieto disku smadzenēs, jo tajā brīdī ir neaptverama organisma reakcija uz auksto ūdeni. Rezultāts ir neaptverams, kā mainās asinsrite, pasaules uztvere, sajūtas un cilvēki pamostas pēc trakās, ieilgušās ziemas. Es jau ilgus gadus agrā pavasarī dodos peldēt, bet arī katru rītu mazgājos aukstā ūdenī. Vēl būs kāda jauna metode - gongu terapija, kas kļūst aizvien populārāka, un tās laikā cilvēki guļ zālē un skan gongi. Tas ir līdzīgi kā baznīcā skan zvani. Šī terapija palīdz attīrīt pagātni, un cilvēks pamostas kā no jauna piedzimis, jo viss negatīvais ir pazudis,» burvju recepti, kā atjaunot enerģiju un uzlabot savas dzīves kvalitāti, atklāj Elita.

Viņa piebilst, ka šāda organisma attīrīšanās ne tikai palīdz pēc garās ziemas, bet vispār pret depresiju. «Ja vērojam sabiedrību, tad cilvēki ir diezgan depresīvi. Ir diezgan smagi uzturēties un kaut kur būt pašam ar sevi jau. Tad šī nometne ir vairāk domāta, lai katrs cilvēks var sākt dzīvot sev un sevi nepazaudēt. Ir tendence dzīvot citu dzīves, ne savas. Manā nometnē noteikti palīdzēs rituāli, ugunskuri, testi, dažāda veida meditācijas. Nometnē celsimies sešos no rīta un tikai vienpadsmitos vakarā iesim gulēt. Viss laiks ir piepildīts ar daudzveidīgu programmu. Mēs dzeram sulas, zāļu tējas. Ēdam veģetāru pārtiku un medu. Organisms tiek attīrīts, jo attīrās limfa, nieres un aknas. Divas reizes nedēļā ejam pirtī un ir arī nūjošana,» stāsta jogas pasniedzēja.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Viņas vadītajās nometnēs piedalās gan deviņgadīgas meitenes, gan septiņdesmitgadnieki.

«Es varu palielīties, ka pēc šādām nometnēm neauglīgas meitenes paliek stāvoklī, ja ir problēmas ar otrām pusītēm, tiek salīgts miers vai tiek atrasti jauni partneri, sievietes un vīrieši nomet svaru un atrod jaunu darbu, tiek galā ar daudzām slimībām, jo cilvēki nometnes laikā ir atgriezušies pie dabas,» Elita uzskaita brīnumaino pārvērtību rezultātus.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu