Latvijas vēstnieks NATO: Pret Ziemeļkoreju nostājusies visa pasaule (124)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pret Ziemeļkoreju ir nostājusies visas pasaules sabiedrība; ja šīs komunistiskās valsts līderis Kims Čenuns neapstāsies, Ziemeļkoreja var nonākt pilnīgā izolācijā, LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

NATO kā organizācijā diskusijas par Ziemeļkorejas jautājumu nav bijis, arī ASV, kas veic visus nepieciešamos piesardzības pasākumus sakarā ar arvien pieaugošajiem Ziemeļkorejas draudiem nav lūgusi sabiedroto padomu vai palīdzību, sacīja Riekstiņš.

Uz jautājumu, vai šie Ziemeļkorejas draudi nav pielīdzināmi jau agrāk izteiktajiem, Riekstiņš norādīja, ka šoreiz šie paziņojumi tiek personificēti ar jauno Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, kurš savos draudos un solījumos ir aizgājis tik tālu, ka viņam varētu būt grūti, «saglabājot savu seju», neiet tālāk. Vēstnieks piebilda, ka tādā gadījumā Dienvidkoreja vai ASV to varētu uztvert kā pamiera sarkano līniju pārkāpšanu.

Kā ziņots, Ziemeļkoreja ceturtdien nāca klajā ar paziņojumu, ka tā ir apstiprinājusi kodoluzbrukumu plānu, kas vērsts pret mērķiem Amerikas Savienotajās Valstīs. «Sprādziena brīdis strauji tuvojas,» brīdina Ziemeļkorejas armija, norādot, ka karš var izcelties «šodien vai rīt».

Vēl pagājušajā mēnesī Ziemeļkoreja draudēja sarīkot preventīvu kodoluzbrukumu ASV, bet pagājušajā nedēļā komunistiskās valsts līderis Kims Čenuns deva pavēli raķešu vienībām sagatavoties veikt triecienus ASV kontinentālajai daļai un militārajām bāzēm.

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu