Bricim 49.vieta Pasaules kausa pēdējā posma iedzīšanas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis sestdien ieņēma 49.vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriešiem.

Bricis četrās šaušanās pieļāva septiņas kļūdas un finišā par piecām minūtēm un 3,7 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušā norvēģa Ēmila Hegles Svensena, kurš kļūdījās trīs reizes.

Tikai 0,6 sekundes uzvarētājam zaudēja cits norvēģis Tarjeijs Bē, bet trešais palika Francijas biatlonists Martēns Fursāds, kurš Svensenam zaudēja 7,3 sekundes.

Bē un Fursāds šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai.

Pārējie latvieši sprintā labāko 60 sportistu vidū nespēja iekļūt un nekvalificējās iedzīšanai. Andrejs Rastorgujevs finišēja 66.vietā, bet pagājušajā nedēļā pasaules čempionātā ļoti sekmīgi startējušais Edgars Piksons ierindojās 75.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā situācija vēl vairāk saasinājās - pirmo vietu ar 1076 punktiem joprojām saglabā Bē, bet viņam vairs tikai 31 punktu zaudē Svensens. Savukārt trešais ar 954 punktiem ir Fursāds.

Bricis ar 100 punktiem kopvērtējumā atkrita uz 55.vietu, Piksons ar 85 punktiem atrodas 59.pozīcijā, bet Rastorgujevs ticis pie 46 punktiem, kas viņam dod 71.vietu.

Tikmēr Mazo kristāla globusu iedzīšanas disciplīnā šosezon ieguva Bē, kurš tika pie 334 punktiem, bet otrais ar 320 punktiem palika Fursāds.

Sestdien desmit kilometru iedzīšanas sacensībās sievietēm Madara Līduma ieņēma 33.vietu, bet uzvaru izcīnīja Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina.

Posms un Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien, kad dāmas un kungi sacentīsies masu starta distancē. Šajās sacensībās Latvijas sportisti, visticamāk, nestartēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu