Rinkēvičs Ķīnas vēstniekam pauž bažas par situāciju Korejā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien sarunā ar jauno Ķīnas vēstnieku Latvijā Janu Guocjanu, kurš bija ieradies Ārlietu ministrijā (ĀM) akreditācijas vizītē, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pauda nopietnas bažas par situācijas eskalāciju Korejas pussalā.

Ministrs paziņoja, ka Ziemeļkorejas vadība ar savu agresīvo retoriku ir pārkāpusi visas iespējamās «sarkanās līnijas», un pauda visstingrāko nosodījumu režīma rīcībai.

Rinkēvičs arī atgādināja, ka Latvija ir pievienojusies ANO Drošības padomes rezolūcijām un Eiropas Savienības sankcijām pret Ziemeļkoreju, informēja ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Tikšanās laikā puses apmainījās viedokļiem par turpmāko sadarbību politikas, ekonomikas, kultūras un izglītības jomās. Vēstnieks vairākkārt uzsvēra, ka Latvijas un Ķīnas attiecībās dominējošie ir ekonomiskie sakari, un pauda gatavību aktīvi strādāt pie tirdzniecības apjoma palielināšanas starp Latviju un Ķīnu, kā arī Ķīnas investīciju piesaistes.

Ķīnas jaunais vēstnieks Latvijā gatavojas iesniegt akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Andrim Bērziņam šā gada 9.aprīlī. No 2010.gada vēstnieks ir bijis Ķīnas ģenerālkonsuls Čikāgā. Pirms tam viņš vadījis Šanhajas municipalitātes Ārējo sakaru dienestu, bijis Šanhajas Importa kompānijas prezidents un Šanhajas Starptautiskās holdinga korporācijas ASV filiāles valdes izpilddirektors.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu