Itālija lūdz EK aizliegt ģenētiski modificētas kukurūzas audzēšanu (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas valdība lūgusi Eiropas Komisiju (EK) neatjaunot atļauju ģenētiski modificētas kukurūzas audzēšanai, teikts vēstulē, ar kuru ceturtdien iepazinusies ziņu aģentūra AFP.

Itālija lūdz EK neatjaunot atļauju ASV biotehnoloģiju korporācijas «Monsanto» kukurūzas šķirnes «MON 810» audzēšanai. Kukurūzas šķirne «MON 810» ir viens no diviem ģenētiski modificētajiem produktiem, kuru audzēšana Eiropā ir atļauta. Otrs ir Vācijas konglomerāta BASF kartupeļu šķirne «Amflora».

Ģenētiski modificētās kukurūzas licences atjaunošana patlaban ir apturēta, ņemot vērā vairāku Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iebildumus un atturību.

Astoņās ES valstīs - Austrijā, Bulgārijā, Francijā, Grieķijā, Luksemburgā, Polijā, Ungārijā un Vācijā - ģenētiski modificēto kultūru audzēšana ir aizliegta.

Itālija valdība uzskata, ka Briselei «ekoloģisku risku dēļ» vajadzētu apturēt «kukurūzas šķirnes «MON 810» sēklu kultivēšanu visās ES valstīs».

Brisele 1998.gadā atļāva kukurūzas šķirnes «MON 810» audzēšanu uz desmit gadiem, un «Monsanto» 2007.gadā iesniedza lūgumu atļaujas pagarināšanai, tomēr process patlaban faktiski ir iesaldēts.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu