Silova, Melderis un Škutāns degustē ekskluzīvu viskiju, kas maksā 200 latus (32)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. aprīļa pievakarē īpaši aicināti viesi ieradās viesnīcas «Europa Royale Hotel» restorānā «Benjamiņš», lai degustētu ekskluzīvos «Burn Stewart Distillers» viskijus, kā arī nobaudītu izsmalcinātas vakariņas, kurās tika pasniegts gan skotu nacionālais ēdiens - pildīts aitas kuņģis, gan šokolādes kūka, kas dekorēta ar zeltu.

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja sabiedrībā pazīstami pāri – modes un stila eksperte, arī dzejniece Maija Silova un uzņēmējs Raimonds Elksnis, dziedātāja Diāna Pīrāgs ar draugu Frenku Često (Franck Cesto), deju pasniedzējs Valdis Škutāns un Alise Kolosova, aktrise Zane Vaļicka-Pētersone ar vīru Gundaru Pētersonu. Tāpat uz pasākumu ieradās arī citas prominentas personas – ekspremjers un uzņēmējs Māris Gailis, radio «Skonto» programmu direktors Valdis Melderis, pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa un citi.

Degustācija norisinājās mierīgā gaisotnē, viesi viesnīcas restorānā baudīja vairākus augstvērtīgus viskijus - «Deanston», «Bunnahabhain» un «Tobermory», kuriem bija pieskaņota izsmalcināta ēdienkarte – aukstās uzkodas bija laša tartars ar mango salsu un wakame jūraszāļu salātiem, pamatēdienā skotu nacionālais ēdiens haggis (aitas kuņģis, pildīts ar ķidām). Šis ēdiens tika pasniegts ar kartupeļu biezeni, krāsnī ceptiem kāļiem, cukini, karamelizētiem burkāniem un šalotes sīpolu mērci, bet desertā bija šokolādes kūka «Benjamiņš», kas dekorēta ar zeltu un svaigām ogām. Radio «Skonto» programmu direktors Valdis Melderis atzina, ka šokolādes kūka bijusi tik garda, ka viņš tuvākajā nākotnē noteikti aizvedīs sievu romantiskās vakariņās un atkārtoti nobaudīs gardo šokolādes kūku. Savukārt pēc svinīgajām vakariņām visiem tika pasniegta sieru izlase ar riekstiem un vīnogām.

Smalko degustāciju vadīja un viesus ar ekskluzīvo Ailejas salas viskiju iepazīstināja «Burn Stewart Distillers» globālo zīmolu vēstniece un viskiju eksperte – enerģiskā Kirstie McCallum. Viņa šajā nozarē ir viena no retajām sievietēm.

Viskija darītava atrodas Teitas upes krastā, tās tīrais ūdens tiek izmantots viskija ražošanai. Šim jauktajam skotu viskijam raksturīgs dūmu aromāts un izteikta medus garša. Mazajā Ailejas salā atrodas veselas deviņas skotu viskija darītavas, tādēļ tā tiek uzskatīta par atsevišķu skotu viskija reģionu.

Vakara noskaņu paspilgtināja skotu dūdinieks ar tradicionālām skotu melodijām.

Pēc vakariņām deju skolas vadītājs un pasniedzējs Valdis Škutāns sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atzina, ka sen nebija apmeklējis tik izsmalcinātu un labi pārdomātu pasākumu: «Arī iepriekš esmu bijis uz kāda viskija degustāciju, bet šīs vakariņas un degustācija bija ļoti labā līmenī. Pirmo reizi dzīvē nogaršoju skotu nacionālo ēdienu haggis. Katram viskijam, ko degustējām, bija piemeklēts atbilstošs ēdiens. Turklāt mūsu galdiņš bija visjautrākais. Visas glāzes gan tukšas nedzēru, jo neesmu viskija cienītājs. Vienam no viskijiem bija pat 46 grādi. Viskijam ir tā labā priekšrocība, ja dzēriens ir pārāk spirtots, tam var pieliet klāt ūdeni. Es gan nevaru sevi dēvēt par viskija cienītāju, priekšroku dodu vīnam, kas ir daudz vieglāks alkoholiskais dzēriens.»

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu