Saūda Arābijā tiesa liek sakropļot vīrieti, jo viņš tāpat nodarījis upurim (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijā tiesa kādam gados jaunam vīrietim piespriedusi sakropļošanu, jo viņa upuris 10 gadus pavadījis ratiņkrēslā. Spriedums tiks izpildīts, ja vien varmākam ar upuri tuvākajā laikā neizdosies vienoties par izlīgumu, raksta «The Saudi Gazette».

24 gadus vecais Ali al Kavahirs 14 gadu vecumā strīda karstumā sadūra savu labāko draugu, kurš kopš tā laika spiests dzīvi pavadīt ratiņkrēslā.

Tiesa lēmusi, ka Ali jāizlīgst ar upuri un jāsamaksā viņam viens miljons Saūda Arābijas riālu (apmēram 146 tūkstoši latu). Ja tas netiks izdarīts tuvākajā laikā, Ali tiks apzināti sakropļots, lai arī viņam iestātos pilnīga paralīze.

Ali upuris sākotnēji, lai piedotu bijušajam draugam, prasīja divus miljonus Saūda Arābijas riālu.

Vairāki cilvēki tiesas piespriesto sodu uzskata par necilvēcīgu, tāpēc mēģina tiesas prasīto kompensācijas naudu savākt.

Ali nonāca cietumā 14 gadu vecumā un tagad izcietis jau 10 gadus ilgu ieslodzījumu. Viņa māte pēdējo gadu laikā vērsusies pie sabiedrības, lūdzot palīdzību. Viņa atzīst, ka Ali upuris pelnījis prasīto sāpju naudu, taču ģimene ir nabadzīga un viņiem šādas naudas nav.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu