RFW 2. diena: «Narcisa» drāma un pasaka

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Zīmola «NARCISS» jaunās sezonas modes skate katru gadu ir īpaši gaidīta. Un kā nu ne, jo zīmola dizainere Alise Trautmane izjusti prot notvert katras sievietes vēlmes, piedāvājot garderobei gan romantiskus sievišķības šedevrus, gan arī drosmīgus apģērba eksemplārus.

Zīmola «NARCISS» skate notika 3. aprīlī Spīķeru koncertzālē līdzās Latvijas modes dizaineru interneta veikala www.CreativeLatvia.com jaunas interneta platformas atklāšanai.

«NARCISS» prezentēs savu Rudens/Ziemas 2013/2014 kolekciju, kurā raupja vilna ir kombinēta ar smalku zīdu, gaisīgi un caurspīdīgi audumi saskaņojas ar blīviem un smagnējiem, –

tā ir kā fantāzija par skaistumu, kur ir apvienoti drāmas un pasakas elementi.

Kolekcijas siluetos un formās jaušama vēstures dvesma - apgarots skaistums, grācija, dievišķums, apjomīga svārku daļa un akcentēts viduklis, izteiksmīgas detaļas un daudzveidīgas faktūras.

Spilgtākie kolekcijas motīvi:

  • Gaidītās krāsas - sulīgi sarkans, sinepju krāsa un tumši zilais;
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET
  • Vertikālo līniju lietojums elegantos kostīmos. Uz bikšu staras sāna parasti pierasts līnijas asociēt ar sporta tērpiem, tomēr šeit tas piešķir koķetu akcentu;
  • Īszeķes un garās zeķes daļēji vaļējos apavos - puszābakos un kurpēs;
  • Aksesuāru tematika - reliģija.

    Kristietības simbols - krusts manāms gan aprocēs, gan ķēdītēs

  • Īpašs prieks: burzītā zīda klātbūtne tērpos! Cerams, šis trauslais romantiskums ieies jau šovasar kleitu, blūzīšu un svārku modē!
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET
  • Bezatloku žaketes, vestes un jaciņas. To papildinājums ar jostiņām un auduma uzdruku. Atgriežas garās vestes;
  • Kabatas kā dekoratīvs aksesuārs. Vairāku kārtu kabatas lieliski izceļ kā klasiskās bezroku kleitas, tā arī žakete;
  • Spēle ar svārku un kleitu garumiem.

    Liekas, ka atgriežas fifīgais rokenrola laikmeta svārku garums

  • Lencīšu sarafāns ar īpaši dekoratīvu apakšmalu, kas piešķir tērpam kā ikdienas, tā svinīga vakara apģērba statusu. Tāpat interesants akcents ir klasiska piegriezuma kleitu īsās, pūkainās piedurknes daļas.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu