Noskaidroti seši laimīgie "Berimora" žūrijas dalībnieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien, 2011.gada 18.martā, noslēdzās IX Rīgas Starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimors" žūrijas konkurss, informē Eva Mežīte, starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimors" Preses centra vadītāja.

Seši laimīgie ir Lauma Lubāne (10 gadi), Ieva Vizma Romanovska (13 gadi), Aksels Līdums (10 gadi), Frederiks Sebastians Anosovs (10 gadi), Aksels Jancis (12 gadi) un Elizabete Grinblate (13 gadi). Uzvarētāji no šī gada 8.aprīļa līdz 14.aprīlim kopā ar festivāla žūrijas priekšsēdētāju un mopšu sugas suņuku Berimoru iepazīs plašo kino pasauli, vērtējot un skatoties visas festivāla filmas, lai beigās noteiktu labāko un pasniegtu galveno balvu - Berimora Lielo spilvenu! Darbība žūrijā ir neierasta pieredze bērniem, kas attīsta spēju izvērtēt redzēto, formulēt savu viedokli, kā arī pasniegt to.

Žūrijas atlasē bērni vecumā no 8 līdz 13 gadiem tika aicināti uzrakstīt stāstu par tēmu "Berimora velobrauciens", jo šogad festivāls ir veltīts veselīgam dzīvesveidam un velosipēds ir tā oficiālais pārvietošanās līdzeklis. Konkurss tika izsludināts 2011.gada 18.februārī, stāsti bija jāiesūta žurnālam "Sīrups".

Par festivālu

IX Rīgas Starptautiskais Bērnu filmu festivāls "Berimors" no 8.aprīļa līdz 14.aprīlim notiks Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Ventspilī. Festivāla programmā iekļauts skaists, piedzīvojumiem bagāts, labestīgs un pamācošs kino no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpaša Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlase. Pirms un pēc filmu seansiem bērni vecumā no 6 līdz 13 gadiem varēs piedalīties radošajās animācijas darbnīcās. Bērni no maznodrošinātām ģimenēm, internātskolām un bērnu namu audzēkņi varēs apmeklēt bezmaksas labdarības seansus.

Festivāla filmu programma tiek veidota apmeklējot citus Eiropas bērnu kino festivālus un sadarbojoties ar Ziemeļu Ministru Padomes biroju Latvijā, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas un Īslandes filmu institūtiem, Gētes institūtu Rīgā, Igaunijas Filmu fondu, kā arī ar ārvalstu vēstniecībām Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu