Mobilajam telefonam - 40 gadu jubileja (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmajam mobilajam telefonam trešdien ASV apritēja 40 gadu jubileja, bet tā gandrīz netika pamanīta tirgū, kas tagad koncentrējies uz jauniem viedtālruņiem.

Pirmais mobilā telefona zvans tika veikts 1973.gada 3.aprīlī Ņujorkas Sestajā avēnijā, kad kompānijas «Motorola» inženieris Mārtins Kūpers piezvanīja konkurentam Džoelam Endželam no kompānijas «Bell Labs».

Kūpers vadīja komandu, kura attīstīja mobilo sakaru tehnoloģijas, un veica šo zvanu ar «Motorola DynaTAC» - vienu kilogramu smagu ierīci, kuras baterijas mūžs bija 20 minūtes.

Kūpers pērn tehnoloģiju vietnei «The Verge» pastāstīja par savu zvanu Endželam.

«Viņš līdz pat šim laikam ir apvainojies par to, ko toreiz izdarīja «Motorola«,» stāstīja Kūpers.

«Viņi [»Bell Labs«] uzskatīja mūs par odu, par traucēkli .. mēs ticējām konkurencei un daudziem spēlētājiem. Un mēs arī ticējām - mūsu reliģija bija portatīvās ierīces, jo cilvēki ir mobili. Viņi mēģināja izstrādāt telefonu automobilim un panākt monopolu šai ziņā. Šī cīņa bija iemesls, kāpēc mēs radījām šo telefonu,» sacīja Kūpers.

Kūpers un viņa komanda šogad tika pagodināti par savu sasniegumu, saņemot Nacionālās Inženierijas akadēmijas Dreipera balvu.

Mobilo telefonu tehnoloģijas 40 gados ir ievērojami attīstījušās. Tirgus pētījumu firma IDC prognozē, ka 2013.gadā tiks pārdoti 900 miljoni viedtālruņu un apmēram tikpat mobilo tālruņu ar vienkāršāku tehnoloģiju.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu