Samoas aviokompānija nosaka biļešu cenu pēc pasažieru svara (21)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Samoas aviokompānija «Samoa Air», kas iekšzemes reisos nosaka biļetes cenu proporcionāli pasažieru un bagāžas svaram, no trešdienas attiecina šādu sistēmu arī uz starptautiskiem reisiem.

«Air Samoa» iekšzemes reisos biļešu cenu šādi aprēķina kopš pērnā novembra, un pasažieri to vērtē visnotaļ pozitīvi. Sevišķi izdevīga tā ir ģimenēm ar maziem bērniem.

«Smagie cilvēki atzīst, ka samaksa pēc svara ir vistaisnīgākā sistēma, lai gan viņiem jāmaksā vairāk nekā viegliem cilvēkiem,» sacīja aviokompānijas vadītājs Kriss Lengtons.

ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) 2007.gadā savā ziņojumā aplēsa, ka 75% pilsētu iedzīvotāju Samoā ir liekais svars. «Air Samoa» ir pirmā aviosabiedrība, kas sākusi aprēķināt biļetes cenu pēc pasažiera svara, un Lengtons uzskata, ka tas palīdz samoāņiem labāk izprast liekā svara problēmu.

Pasažieri Samoas iekšzemes reisos maksā apmēram 1,32 talas (0,32 latus) par vienu svara un bagāžas kilogramu. Starptautiskajos reisos no Samoas galvaspilsētas Apijas uz Amerikāņu Samoas galvaspilsētu Pagopago par vienu kilogramu būs jāmaksā 3,8 talas (0,92 lati).

«Air Samoa» sāka darbību pagājušā gada jūnijā. Tās gaisa flotē ir divas lidmašīnas ar 10 vietām katrā un viena četrvietīga lidmašīna.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu