RFW atklāšana: Valanciute, Skarule un «Katana» studijas dizaineri (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Astoņpadsmitās Rīgas Modes nedēļas (RFW) atklāšanā 2.aprīļa vakarā varējām vērot trīs skates. Savus tērpus prezentēja Sabīne Skarule, studijas «Katana» dizaineri - Coo Culte, Marina Andronova, Ieva Katana, Ma Lama by Margarita Ostrova, kā arī lietuviešu modes māksliniece Kristina Valanciute.

Kristinas Valanciutes kosmiskā realitāte

Lietuviešu modes māksliniece Kristina Valanciute RFW modes skates vērotājus pārsteidza ar savu jauno rudens/ziemas 2013 sezonas skati. Modes māksliniece Kristina Valanciute savai kolekcijai bija izvēlējusies drosmīgo un eleganto - melno krāsu, vietām spēlējoties apģērba modeļos ar sudraba un pelēkajiem toņiem. Lietuvas dizainere savā kolekcijā ir integrējusi alternatīvos materiālus un

apvienojusi «pret-a-porter» un «haute couture» elementus.

Kolekcijas spilgtākie elementi:

* galvassegas (plastikāta stīpiņas matiem, ķiveres);

* bikses vai maksi svārki - transformeri;

* spīdīgas kurpes ar ādas siksniņām;

* rāvējslēdzējs kā aksesuārs;

* Apģērbu piegriezuma formas - trapece un trijstūris.

Dizainere vēlējās akcentēt mūsdienu cilvēku pārmērīgo pieķeršanos jaunām tehnoloģijām.

Sabīnes Skarules kolekcija «Tikai pēc jums»
Sabīnes Skarules kolekcija «Tikai pēc jums» Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Sabīne Skarule - tikai pēc jums

RFW ietvaros varējām vērot jau pagājušās sezonas LMA studentu modes skatē redzēto kolekciju «Tikai pēc jums» ('Only after you'). Kolekcijā interesanta ir baltā un melnā spēle un fakts, ka tērps radīts no atsevišķi valkājamiem krekliem.

«Katana» dizaineri - Coo Culte, Marina Andronova, Ieva Katana, Ma Lama by Margarita Ostrova

Eleganti, drosmīgi un seksīgi! Skatē varēja vērot plašu apģērbu amplitūdu - sākot ar rudens/ziemas sezonai piemērotiem mētelīšiem un jakām un beidzot ar vakartērpiem un pat peldkostīmiem. Arī materiālu dažādība bija iespaidīga, tostarp mums tik nepelnīti aizmirstie tamborējumi un ādas imitācija. Krāsas gan klasiski - melns, balts un pelēks.

Kolekcijas spilgtākie elementi:

* Tērpa uzpleču daļas izcelšana;

* Galvassega - ķivere ar ragiem;

* Ādas imitācijas topiņš kā vakartērpa sastāvdaļa. Imitācijas spēle ar caurspīdīgā šifona svārkiem;

* Jostu dažādība arī vakartērpos;

* Tamborēts peldkostīms.

18. Rīgas modes nedēļa notiks līdz 6. aprīlim, un tās laikā savas jaunās rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un zīmoli - Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna LED, Aleksandrs Pavlovs, Katya Katya Shehurina un NARCISS, kā arī nedēļas debitanti Alexandra Westfal, Irina Skladnova un Nóló.

Modes nedēļas skašu programma tiks papildināta ar ārzemju modes mākslinieku kolekciju prezentācijām - Lietuvas dizaineres Ievas Daugirdaites, Igaunijas modes zīmola Pohjanheimo Baltkrievijas zīmola lena tsokalenko un zīmola COMEFORBREAKFAST no Itālijas skatēm.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu