LĻT sāk biļešu tirdzniecību uz jūnija izrādēm!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Leļļu teātris izsludinājis pēdējā sezonas mēneša – jūnija izrāžu repertuāru un sāk biļešu iepriekšpārdošanu teātra kasē un visās Biļešu paradīzes kasēs. Jūnijā skatītāju priekam tiks izrādītas vairākas iemīļotākās izrādes, jauniestudējums «Sarkangalvīte», kā arī sezonas noslēgumam tradicionālā un Jāņu sajūtas rosinošā izrāde «Skroderdienas Silmačos».

Šobrīd, kad tikko izsludināts teātra jūnija repertuārs, vēl ir iegādājamas biļetes uz populāro izrādi «Joka pēc alfabēts» 6., 13. un 16. jūnijā.

Lai gan uz Indras Sproģes jautrās grāmatiņas dramatizējumu Vijas Blūzmas režijā aicināti bērni no 3 gadu vecuma, daudz prieka tā sniegs visu paaudžu skatītājiem. 33 latviešu alfabēta burtus apspēlē un izdzied Leļļu teātra lieliskā aktieru trijotne: Dace Vītola, Santa Didžus un Anrijs Sirmais.

Izrādē izmantota Renāra Kaupera populārā dziesmiņa «Joka pēc alfabēts», kuru ar autora laipnu ieteikumu izrādes vajadzībām papildinājis un aranžējis komponists Valts Pūce.

Līdzās «Joka pēc alfabēts» jūnijā tiks izrādītas arī divas citas 2012.gada skatītākās izrādes – Žana Arnāla komiksu iedvesmotais «Un atkal Pifs...» (9.jūnijā) un Astridas Lindgrēnes «Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta» (1.jūnijā).

1. un 9. jūnijā būs iespēja noskatīties pavisam jaunu, maijā pirmizrādi pieredzējušu iestudējumu «Sarkangalvīte».

«Dinamiskais, aizraujošais stāsts par Sarkangalvīti ietver ļoti būtisku tēmu - cik katra cilvēka dzīvē svarīga ir ziņkārība. Tā mūs aizved nepieredzētos piedzīvojumos, un tā var izrādīties ļoti bīstama, bet tajā pašā laikā tā ir viena no mūsu nepārvaramajām dziņām atklāt ko jaunu un negaidītu. Šī pasaka, iespējams, ir tik ļoti iemīļota, jo tā pastāsta par pasauli tādu, kāda tā ir – bīstama, bet arī ļoti skaista. Un tieši šo vēstījumu gribas nodot bērniem ar šo izrādi,» stāsta režisors Valters Sīlis.

Vēl sezonas noslēguma repertuārā - Ēriha Kestnera stāsts par dvīņu meitenīšu neticamo sastapšanos un spēju atkal apvienot ģimeni «Divas Lotiņas» (8.jūnijā), zvēru detektīvs «Pīļu namiņa noslēpums» (8.jūnijā) un izrādes pašiem mazākajiem – «Kā lauvēns draugu atrada» (2.jūnijā), «Gudrais zobiņš» (2.jūnijā) un «Viena maza turku pupa» (15.jūnijā).

Turpinot tradīciju un savlaicīgi uzburot Jāņu atmosfēru, Leļļu teātris jūnijā izrādīs vienu no savdabīgākajiem iestudējumiem – «Skroderdienas Silmačos». Silmaču sēta Leļļu teātrī skatītājiem ar un bez bērniem būs atvērta četras dienas: 7., 14., 16. un 20. jūnijā plkst. 18:30.

Iestudējuma režisori Kārlis Auškāps un Valdis Pavlovskis ievērojuši Blaumaņa tradīciju, jo galvenais mērķis, veidojot šo leļļu izrādi, bijis sagādāt skatītājiem patīkamu atpūtu un jautru izklaidi. Ne jau velti pats Blaumanis par savam «Skroderdienām» teicis šādi: «Neaizmirstiet, draugi, ka tā ir joku luga. Esmu gribējis rādīt smieklus. Cita mērķa man nav bijis. Man patīk, kad tauta smejas. Mēs, latvieši, esam tik smagi, ka neprotam priecāties...»

Izrādes māksliniece ir Ilze Vītoliņa, scenogrāfe - Anita Znutiņa-Šēve. Izrādes radošā komanda vienojusies par spilgtu paņēmienu, kas tik labi pazīstamo komēdiju padara vēl komiskāku un modernāku - proti, lugas tēli ir nevis lelles-cilvēki, bet gan lelles-dzīvnieki. Režisori uzskata, ka ar dzīvnieku tēlu palīdzību var panākt spilgtākas savstarpējās tēlu attiecības, nevienu tieši neaizvainojot...

Izrādes dziesmas aranžējis Valdis Zilveris, bet lomās redzēsim visu Leļļu teātra aktieru ziedu: Lienīti Osipovu, Artūru Putniņu, Miķeli Žideļūnu, Daumantu Švampi, Silviju Biteri, Santu Didžus, Daci Vītolu, Audru Pētersoni, Pēteri Šogolovu, Edgaru Kaufeldu, Valdi Vanagu un Danu Lāci.

Der atgādināt: «Skroderdienas Silmačos», kas Latvijas Leļļu teātrī tika iestudētas 2007. gadā, saņēmušas ne tikai Spēlmaņu nakts žūrijas specbalvu par netradicionālu pieeju klasikas interpretācijai, bet arī žilbinošas skatītāju atsauksmes.

Vairāk par izrādēm Latvijas Leļļu teātra mājas lapā www.lelluteatris.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu