«Koru karus 3» pamet Dobeles violetais ceriņu koris un Ieva Sutugova (254)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieldienu svētkos šova «Koru kari 3» koncerta tēma bija latviešu tautasdziesmas. Šovakar katrs koris izpildīja divas dziesmas. Diemžēl šis vakars nebija veiksmīgs enerģiskajai Ievai Sutugovai un Dobeles «Violetajam ceriņu korim», jo viņiem nācās atstāt šovu.

Katrs koris dziedāja divas dziesmas, no kurām pirmā bija tautasdziesma, otrā - dziesma no iepriekšējiem raidījumiem.

Šoreiz žūrijas pārstāvjiem Ievai Kerēvicai un Edgaram Vītolam pievienojās «Dzelzs vilks» līderis Juris Kaukulis. «Es pieķeršos sajūtām... Un lai katram ir šovakar dzelzs olas!» sola vērtēt Juris Kaukulis.

Tautasdziesmu izpildījums:

Koru koncertu atklāja Dobeles «Violetais ceriņu koris» ar Ievu Sutugovu. Koris izpildīja tautasdziesmu - «Aiz upītes meitas dzied». Šoreiz uzslavas tika kora puišiem.

«Es gan brīnos, kāpēc tikai tagad parādi citus solistus, Ieviņ?»

jautā Kerēvica. Kaukulim šķita, ka priekšnesums atgādinājis kādu rituālu, taču slikti varēja sadzirdēt vārdus. Vērtējums: 25 punkti.

Otrie uz skatuves kāpa Rīgas «Zelta saules koris» ar Normundu Jakušonoku un tautasdziesmu - «Līgodama upe nesa». Kaukulim ļoti patika šis šovs, trūcis esot vien ugunskura, bet pats dziesmas izpildījums prasījies mazliet trauslāks. Kerēvica arī vairāk sazīmējusi afro, nekā etno, kas bijis dziesmas uzdevums. «Es redzēju ģeniālu priekšnesumu. Tas bija maģiski, bet tomēr aizbraucāt mazliet par tālu...» vērtēja Vītols. Vērtējums: 27 punkti.

Rēzeknes «Zaļo pakalnu koris» Normunda Zuša vadībā dziedāja «Palaid, palaid vacinkais». Vītols kārtējo reizi uzsvēra latgaļu stiprās balsis, bet priekšnesumam pietrūcis attīstības. Kerēvicai likās, ka priekšnesums ir «ar tvērienu». «Patika ļoti jūsu dzīvesprieks korī. Prasījās gan labāku aranžējumu,» vērtē Kaukulis. Vērtējums: 27 punkti.

Pēdējie uz skatuves kāpa Cēsu «Karmīnkrāsas karoga koris» Marta Kristiana Kalniņa vadībā, kuri bija izvēlējušies maz zināmu tautasdziesmu «Aiz Daugavas vara dārzs». Kerēvicai patika viss, kā viņa teica, gribējies būt starp koristiem, kas esot laba zīme. «Mistērisks uzvedums. Viss dārd un nāk virsū... Man patika,» izsakās Kaukulis. Vītolam patika, bet

šo skaņdarbu dziesmu svētkiem viņš neieteiktu.

«Bija interesanti, man vienkārši patika,» savu komentāru saka Vītols. Vērtējums: 27 punkti.

Jau dziedātās dziesmas

Dobeles «Violetajam ceriņu korim» otrā bija R. Paula un J. Petera «Atziedi, dvēsele». Vītols uzsvēra, ka šī dziesma ir kora vislabāk izpildītā dziesma. «Ieva ir tik smalka meitene, bet tāds spēks. Esmu priecīgs šo dziesmu dzirdēt šovakar,» vērtē Kaukulis. Arī Kerēvica šo dziesmu vērtēja kā atbilstošu korim. Koris no žūrijas saņēma tādu pašu vērtējumu kā pirmajā raidījumā. Vērtējums: 28 punkti.

Rīgas «Zelta saules koris» dziedāja «Zelta dziesmu». «Šoreiz ir daudz labāk nekā pirmajā reizē. Augstā nots solistiem bija,» priecājas Kerēvica. Kaukulim šis vitālais priekšnesums patika, īpaši prelūdija un pašas Gangnam style kustības. Vītols turpmākai ceļamaizei novēlēja nepalikt paviršiem un vienveidīgiem. Vērtējums: 28 punkti.

«Zaļo pakalnu koris» dziedāja Normunda Zuša paša sacerēto «Palīdzi Dievs». Vītols priekšnesumu vērtēja kā izcilu, pat vairāk - šķitis, ka koris dziedājuši tik emocionāli kā pašā finālā. «Es visas dziesmas laikā jutu to, ka jūs ticat tam, kam dziedat. Lai katrs tā ticētu,» novēl Kerēvica. Kaukulim bija iekšēja konfrontācija par šo garīgo dziesmu, tāpēc neņēmās spriest par šo izpildījumu. Vērtējums: 26 punkti.

Cēsu «Karmīnkrāsas karoga koris» izpildīja dziesmu «Dzimtenei» jeb «Mīla ir kā uguns». «Šoreiz jūs to uguni atnesāt mums. Ja dziedāt stipri - forte, tad arī kustības bija noteiktākas. Bija par kripatu jau labāk,» uzslavē Vītols. Kerēvica klausoties priekšnesumu, sajuta kori un viņu nesto ziņu klausītājam. «Sarežģīti, bet patīkami dzirdēt. Solistu sniegums bija lielisks,» vērtē Kaukulis. Vērtējums: 27 punkti.

Pēc žūrijas un skatītāju balsojuma apkopojuma vismazāk punktu saņēma Dobeles «Violetais ceriņu koris» ar Ievu Sutugovu. Korim nācās atstāt šovu līdz reizei, kad būs iespēja izbalsotajiem koriem cīnīties par iespēju atgriezties.

Komentāri (254)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu