Daimonds, Kūpers, Veitss uzņemti Rokenrola slavas zālē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu rokmūzikas leģenda Nīls Daimonds (Neil Diamond), smagā metāla zvaigzne Aliss Kūpers (Alice Cooper), kā arī Toms Veitss (Tom Waits), Darlīna Lova (Darlene Love) un "Dr. Jonh" pirmdien uzņemti Rokenrola slavas zālē.

Kūpers: "Domāju, ka skatītājus vairs nevar šokēt"

Kā iepriekš atklāja Kūpers, īstajā vārdā Vinsents Furnīrs, viņš nebūtu pieņēmis šo pagodinājumu, ja tas nebūtu paredzēts visai grupai, kura izjuka 1974.gadā pēc septiņu albumu izdošanas. Pēc tam mūziķis sāka veiksmīgu solo karjeru, pieņemot grupas nosaukumu "Alice Cooper" kā savu pseidonīmu.

"Visus ikoniskos ierakstus, sākot ar "Love it to Death" līdz "Billion Dollar Babies", radīja oriģinālā grupa. Tas, ko es darīju pēc tam, bija tikai atskaņas," vēl pirms svinīgās ceremonijas atzina Kūpers.

Svinīgajā pasākumā Kūpers iepriecināja klātesošos ar priekšnesumu. Viņš bija tērpies ar mākslīgām asinīm notašķītā kreklā, bet pūlim pateicās, ap pleciem aplicis dzīvu čūsku.

"Mēs vienmēr esam bijuši smagā roka grupa, mēs tikai vēlējāmies to izkrāsot mazliet atšķirīgi,"

sacīja mūziķis pēc 1972.gada dziesmas ""School's Out" izpildīšanas. Vēlāk viņš atzina, ka "šoka roka" stils, kas palīdzēja rasties grupai, tagad vairs nav aktuāls. "Domāju, ka skatītājus vairs nevar šokēt," sacīja Kūpers.

Nīls Daimonds

Nīls Daimonds
Nīls Daimonds Foto: AFP/LETA

"Man jājautā - kāpēc tu tik ilgi gaidīji?" sacīja Saimons, pirms Daimonds kāpa uz skatuves, lai saņemtu savu balvu.

"Dr. John"

Mūziķis "Dr. John" savu karjeru sāka 1959.gadā un ir slavens ar to, ka, radot skaņdarbus, apvieno dažādus mūzikas žanrus, tostarp džezu, R&B un psihedēlisko roku. Tiek uzskatīts, ka no viņa mūzikas ietekmējies gan Ēriks Kleptons, gan Miks Džegers.

Toms Veitss

Toms Veitss kļuvis slavens, pateicoties savai specifiskajai, čerkstošajai balsij un eksperimentālajai pieejai skaņdarbu veidošanā, kas viņam nodrošināja plašus panākumus septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Viņš ieguvis "Grammy" balvas par albumiem "Bone Machine" un "Mule Variations".

Darlīna Lova

Savukārt amerikāņu popmūzikas pārstāve Darlīna Lova pirmo reizi atpazīstamību ieguva, dziedot grupas "The Blossoms" sastāvā, ar kuru sadarbojās toreiz vēl mazpazīstamais mūzikas producents Fils Spektors.

Nominētas uzņemšanai slavas zālē tika arī grupas "The Beastie Boys", "Bon Jovi", "Chic", "The J. Geils Band", skotu mūziķis Donovans, reperis "LL Cool J", amerikāņu dziedātājas Laura Nīro un Donna Samersa, kā arī "Joe Tex" un Čaks Viliss, taču šie mūziķi šoreiz netika izvēlēti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu