No «Mofo» pelniem pacēlies «Laika suns» (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fontaine.lv

Ir pagājuši desmit gadi, kopš 2003. gada jūlijā ar debijas singlu «Nekas nav beidzies» pie pašmāju rokmūzikas apvāršņa parādījās jauna grupa «Mofo Superphone». Drīz no nosaukuma pazuda «Superphone», un turpmākos gadus vienkārši «Mofo» aktīvi koncertēja un laida klajā divus studijas albumus. Grupas pēdējais studijas albums «Raķete» prezentēts 2008.gadā «Positivus» festivāla ieskaņas koncertā, gadu vēlāk izdots kompaktdiska formātā, un turpmākie notikumi ir miglā tīti. Pagājušonedēļ, 22. martā, pēc ilgākas pauzes grupas līderis Arnis Račinskis uz Liepājas «Fontaine» kluba skatuves pirmo reizi kāpa kopā ar savu jauno grupu «Laika suns». Centos izzināt vairāk, kas īsti ir šis Suns?

Izrādās, jaunajā kvartetā, kas izveidojies pusgada laikā, no «Mofo» pēdējā sastāva (Arnis, Toms Ostrovskis, Edgars Rubenis un Pēteris Lunde) palicis vien pats Arnis un «Pienvedēja Piedzīvojumu» (tagad arī «The Sound Poets») bundzinieks Pēteris Lunde.

«Bez manis ir mans senais biedrs Pēteris Lunde, pie ģitārām Kārlis Butins un basa vīrs Kārlis Strūbergs. Abiem Kārļiem ir vēl savas grupas, attiecīgi «Parára» un «Momend»,» īsā sarunā savus jaunos grupas biedrus iepazīstina Arnis.

Foto: fontaine.lv

Jautāts par «Mofo» izjukšanas iemesliem, Arnis ir kodolīgs: «Mofo sasūcās ar vilšanos cilvēkos un solījumos.

Mūzika ir emocionāla, nevis racionāla lieta, tādēļ man bija svarīgi pāršķirt jaunu lapu.

Un tā grupa neeksistē jau aptuveni četrus gadus.»

Aculiecinieki pēc redzētā «Laika suņa» koncerta atzinuši, ka jaunā grupa skan mazliet smagāk nekā «Mofo».

Pats Arnis precizē: «Mēs skanam plašāk. Gan agresīvāk, gan skaistāk. Arī tekstuālais vēstījums ir tiešāks un apzinātāks.»

Jautāts par grupas jauno dziesmu ierakstiem studijā, Arnis sola, ka klausītājiem ilgi jāgaida nebūs.

«Nesen pabeidzām un pavisam drīz izdosim pirmo EP jeb «mazo albumu» ar sešām dziesmām. Arī turpmākie ieraksti, visdrīzāk, būs mazo albumu formātā. Šādu ceļu izvēlējāmies, jo tā ir ērtāk apkopot stilistiski un saturiski radniecīgas dziesmas - vienā ietvarā nekā lieka, nekāda laiku aizpildošā fona. Turklāt tur ārā viss notiek par ātru un reizē un uzmanība tam nespēj izsekot - lai labas dziesmas nepazūd, dosim tās pamazām!»

Arnis Račinskis
Arnis Račinskis Foto: fontaine.lv
Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu