F1 piloti neapmierināti ar Pirelli riepām (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions spānis Fernando Alonso pievienojies aizvadītās sezonas čempionam vācietim Sebastjanam Fetelam un pirmdien arī kritizēja gaidāmās sezonas riepu piegādātāju "Pirelli" riepas.

Kā ziņots, "Pirelli" nomainījuši līdzšinējos riepu piegādātājus "Bridgestone".

"Ar "Pirelli" riepām ir pietiekami grūti nobremzēt, un arī vilce ir pasliktinājusies," "Ferrari" komandas braucējs pastāstīja spāņu laikrakstam "El Pais".

"Agrāk, kad sasniedzu taisnes beigas, es bremzēju, cik vien stipri varēju. Tagad, kad to daru ar "Pirelli" riepām, tās bloķējas, īpaši jau aizmugurējiem riteņiem," piebilda Alonso.

Kā ziņots, marta sākumā arī Fetels kritizēja "Pirelli" riepas, jo tās pārāk ātri nodilst.

"Ar tām var veikt tikai 16 vai 17 labus apļus, pēc tam tās sākt dilt un tad jau ir nolietotas. Pilotiem ar šīm riepām nav cerību," toreiz izteicās Fetels.

Fetels uzskata, ka problēmu nebūs viegli atrisināt, jo "Pirelli" piegādā riepas visām komandām.

Tāpat Fetels izteicās, ka ar "Pirelli" riepām piloti aplī varot zaudēt pat desmit sekundes, salīdzinot ar "Bridgestone" izstrādājumiem.

Jau vēstīts, ka 13.martā paredzētais sezonas atklāšanas posms Bahreinā tika atcelts Persijas līča valstī valdošās nestabilās politiskās situācijas dēļ.

Sezonas atklāšanas posms tagad notiks 27.martā, kad risināsies Austrālijas "Grand Prix", bet Bahreinas posms varētu tikt pārcelts uz vēlāku laiku.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu