Ierobežojumus Kipras bankām varētu atcelt mēneša laikā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kipras bankām noteiktās stingrās kapitāla kontroles prasības, kas ir izvirzītas, izpildot starptautisko aizdevēju noteikumus, varētu tikt atceltas mēneša laikā, ceturtdien sacīja ārlietu ministrs Joannis Kasulids.

«Varat cerēt, ka ierobežojumi tiks atcelti mēneša laikā, ja viss notiks tikpat labi, kā tas bija šodien,» preses konferencē sacīja ministrs, atgādinot, ka bankas, kas 12 dienas bija slēgtas, ceturtdien atkal atsāka darbu mierīgā gaisotnē.

Ierobežojumu vidū ir arī nosacījums, kas klientiem liedz izņemt no viņu kontiem skaidrā naudā vairāk par 300 eiro (210 latiem) dienā. Tūristi ik dienas nedrīkst izņemt vairāk par 1000 eiro.

Ministrs pauda gandarījumu par «Kipras pilsoņu un pārējo cilvēku briedumu un atbildību apliecinošo izturēšanos bankās».

«Viss funkcionēja, ievērojot kārtību,» piebilda Kasulids.

Kipras valdība nule kā izveidojusi komisiju, kas veiks izmeklēšanu par to, vai Kipras krīze ir izraisījusies noziedzīgu darbību rezultātā. Atbildot uz jautājumu, vai izmeklēšanas rezultātā varētu tikt veikti aresti, izvirzītas apsūdzības un pieņemti notiesājoši spriedumi, ministrs sacīja: «Ir visai iespējams, ka tieši tā arī notiks.»

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu