«Harijs Poters un Nāves dāvesti» - ļoti veiksmīga franšīzes filma

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Priekšpēdējā poteriādes filma «Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1» («Harijs Poters un Nāves dāvesti. Pirmā daļa») kļuvusi par ienesīgāko franšīzes kinolenti ārpus Ziemeļamerikas, vēsta «Warner Bros.» paziņojums.

Ārpus ASV un Kanādas septītā filma par burvju zēna piedzīvojumiem ieņēmusi 657,24 miljonus ASV dolāru (333,22 miljonus latu), pārspējot iepriekšējo franšīzes līderi kases ieņēmumos - 2001.gada filmu «Harry Potter and the Philosopher's Stone» («Harijs Poters un Filozofu akmens»), kas ieņēma 657 miljonus.

Tomēr «Nāves dāvestu» globālie ieņēmumi pagaidām vēl atpaliek no «Filozofu akmens» - ieskaitot arī ieņēmumus no Ziemeļamerikas kinoteātriem, filma savākusi aptuveni 951 miljonus ASV dolāru, kas ir par vairākiem desmitiem miljonu mazāk nekā pirmās filmas ieņēmumi pasaules kinoteātros - 975 miljoni ASV dolāru, liecina informācija filmu ieņēmumu monitoringa vietnē «Boxofficemojo.com».

Sešas iepriekšējās poteriādes filmas visā pasaulē kopumā ieņēmušas 5,4 miljardus.Filma «Harijs Poters un Nāves dāvesti» ir britu rakstnieces Dž.K.Roulingas tāda paša nosaukuma romāna ekranizācija, kas sadalīta divās daļās. Pirmā tika demonstrēta pagājušajā novembrī, savukārt otrā daļa un franšīzes pēdējā filma savu pirmizrādi piedzīvos vasaras vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu