Daugaviņš: 24 stundas pagāja ļoti nervozi (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš paudis prieku, ka no Nacionālās hokeja līgas (NHL) neaizsargāto spēlētāju saraksta viņu izvēlējusies tieši spēcīgā Bostonas «Bruins» komandā, kurā latvietis cer tikt pie jauna sākuma pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, uzbrucējs izcēlis sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV).

Daugaviņš trešdien pārcēlies uz «Bruins» komandu, kas viņu izvēlējusies no līgas neaizsargāto spēlētāju saraksta. Tajā uzbrucēju otrdien ievietoja latvieša līdzšinējais klubs Otavas «Senators».

Līdz ar to spēkā palicis latvieša iepriekš noslēgtā līguma termiņš, kas nozīmē, ka ar «Bruins» viņu saista attiecības līdz šīs sezonas beigām. Noslēdzoties līguma termiņam, Daugaviņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

«Šīs 24 stundas pagāja ļoti nervozi, tomēr esmu priecīgs, ka mani paņēma «Bruins» komanda, kas ir ļoti spēcīgs klubs. Cerams, ka tas man būs jauns starts,» izteicās Daugaviņš, kurš atgādināja, ka «Senators» vienība mačos ar «Bruins» pie uzvarām nav tikusi četrus gadus, tāpēc Bostonas klubs viņam ir labi zināms.

Uzbrucējs ir pārliecināts, ka arī jaunajā komandā viņam tiks uzticēts veikt tā saukto melno darbu, bet sava varēšana būs jāpierāda ļoti sīvā cīņā par vietu sastāvā.

Arī latvieša aģents Džejs Grosmans sarunā ar LTV uzsvēra, ka Daugaviņš nonācis ļoti spēcīgā komandā, un izteica cerību, ka uzbrucējs tiks pie lielāka spēles laika un iespējas sevi pierādīt visos spēles elementos.

Grosmans izcēla, ka daudzi NHL klubi zināja par briestošo Daugaviņa pāreju, jo slavenā pēcspēles metiena dēļ par uzbrucēju klubu vadības starpā tika daudz runāts. «Spēlētāju vērtē pēc viņa spējām laukumā. «Bruins» komanda ir viņu novērtējusi.»

Savam jaunajam klubam uzbrucējs pievienosies pēc tam, kad tiks apstiprināta viņa ASV darba vīza. Daugaviņš cer, ka ceļā uz Bostonu viņš dosies ceturtdien.

Jāizceļ, ka «Bruins» komandas pašreizējais ģenerālmenedžeris Pīters Čjarelli bija «Senators» kluba vadības sastāvā, kad 2006.gadā latvietis tika izvēlēts NHL draftā.

Saīsinātajā NHL sezonā Daugaviņš līdz šim devies laukumā 19 mačos, kuros viņa kontā ir vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -7, kas ir dalīts sliktākais vienībā.

Par sevi visai Ziemeļamerikai Daugaviņš lika runāt marta vidū, kad mačā tieši pret «Bruins» izvēlējās izpildīt skaistu pēcspēles metienu, tomēr nebija precīzs. Savukārt līdz šim vienīgos vārtus šosezon Daugaviņš guva savā līdz šim pēdējā spēlē 22.martā arī tieši pret «Bruins» komandu.

Šīs sezonas pirmajā pusē NHL bija lokauts un tā laikā Daugaviņš spēlēja Rīgas «Dinamo» komandā, 35 spēlēs izceļoties ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -5. Viņš pa vārtiem kopumā izdarīja 68 metienus, uzvarēja 47,2% iemetienu un vidēji spēlē uz ledus atradās 17 minūtes un 46 sekundes.

Daugaviņš NHL nostiprinājās pagājušajā sezonā, kad laukumā devās 65 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus, veica sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 12 soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. Tāpat Daugaviņš piedalījās vienā Stenlija kausa izcīņas mačā.

Savukārt pirms tam Daugaviņš NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli.

Daugaviņu «Senators» komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā «Bruins» ar 45 punktiem 31 mačā pašlaik ieņem augsto otro vietu.

Zīmīgi, ka Bostonas kluba rindās NHL iepriekš spēlējuši četri Latvijas hokejisti - Grigorijs Panteļejevs, Pēteris Skudra, Sergejs Žoltoks un Mārtiņš Karsums.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu