Rīgā uzstāsies britu mūziķis Alekss Klērs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/alexclaremusic

Festivāls «Pestivals» ar izpārdoto Elijas Goldingas (Ellie Goulding) šovu koncertzālē «Palladium Rīga» 17. aprīlī noslēgs pirmo koncertu sesiju, bet jau šobrīd zināms pirmais mākslinieks no nākamās koncertsesijas, kas sāksies jau augustā – dažas nedēļas pēc «Pestivals 2013». 8. augustā Baltijā pagaidām pirmo šovu Sapņu fabrikā sniegs britu dziedātājs un komponists Alekss Klērs (Alex Clare), informē reklāmas un pasākumu aģentūras «magicFIB» radošais direktors Aivars Līpenītis.

Aleksa Klēra līdz šim pamanāmākais skaņdarbs ir dziesma «Too Close», kuras kaverversiju izpildījusi arī britu dziedātāja Leona Luisa (Leona Lewis). Šis skaņdarbs sasniedzis 4. vietu Lielbritānijas mūzikas topā, kā arī 7. vietu ASV «Billboard Hot 100». Dziesma tikusi nominēta «BRIT Awards 2013» kā labākais britu mūzikas singls. Alekss sadarbojies ar grupu «Rudimental», kurai drīzumā iznāks debijas albums skaņdarbā «Not Giving In», kas iekarojis mūzikas aptaujas visā pasaulē. Citi populārākie skaņdarbi – «Up All Night», «Treading Water», «Humming Bird» un pavisam jauns skaņdarbs sadarbībā ar elektroniskās mūzikas producentu Sub Focus – «Endorphins».

www.facebook.com/alexclaremusic

Aleksa Klēra mūzikā savijas elektronika, arī dabsteps un souls, R&B, alternatīvais roks, drum&bass un electro. Ņemot vērā, ka Alekss ir ortodoksāls ebrejs, viņš neceļo, neuzstājas un nestrādā ebreju svētku dienās, kā arī bieži apmeklē Jeruzalemi. «Aleksu vēlējāmies redzēt šā gada galvaspilsētas festivālā «Pestivals», bet mūziķa reliģiskās pārliecības dēļ tas nav iespējams – menedžments paskaidroja, ka

Alekss neuzstājas ne piektdienās, ne sestdienās.

Līdz ar to šā mūziķa šovs būs vērojams koncertsesijas ietvaros ceturtdienā,» komentē festivāla direktors Aivars Līpenītis.

Alekss Klērs gadu saticies ar nu jau aizsaulē aizgājušo mūziķi Eimiju Vainhausu (Amy Winehouse), bet savam dziedājumam ietekmējies no bērnībā daudz dzirdētajiem džeza, blūza un soula mūziķiem Stīvija Vondera, Donija Hateveja (Donny Hathaway) un citiem.

Foto: www.facebook.com/alexclaremusic

Biļetes uz Aleksa Klēra šovu pieejamas «Biļešu servisa» tīklā no 28. marta plkst. 10. Pirmās 200 biļetes par 17 latiem, pārējās – 20, pasākuma dienā dārgāk. Biļeti ar 10% atlaidi no pamatcenas var iegādāties tie, kas pie ieejas varēs uzrādīt «Pestivals 2013» aproci. VIP balkonā vietas pie galdiem – 45 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu