Rokas nost no parka! (84)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Portāls TVNET jau vēstīja par ieceri Arkādijas parkā uzsliet daudzstāvu mājas un pazemes auto stāvvietu. Savukārt apkārtnes iedzīvotāji ir pārliecināti, ka "veiklajiem zēniem" šo absurdo ideju neizdosies realizēt un parks arī turpmāk priecēs Pārdaugavas iedzīvotājus.

Režisors Askolds Saulītis, kurš aktīvi protestē pret būvniecības ieceri, sarunā ar portālu TVNET pastāstīja, ka tuvāko nedēļu laikā vietējie iedzīvotāji un viņu atbalstītāji iecerējuši izdarīt vairākas juridiskas lietas, lai nepieļautu projekta tālāku virzību. Ieceres sabiedriskā apspriešana ilgs līdz 25.martam.

Mūsdienu Latvijas absurds?

Viņš atgādināja, ka Rīgā parka statuss ir vairāk nekā 25 vietām. Vienlaikus Arkādijas parkam nav noteikts nedz skvēra, nedz parka statuss. Bet ne vācu laikā, ne padomju okupācijas laikā parks netika aiztikts un tajā nenotika daudzstāvu apbūve.

Saulītis sacīja, ka iepriekš šai būvniecības iecerei bijis apgrūtinājums, taču tagadējie idejas autori no tā tikuši vaļā. Absurdajai idejai parkā izcirst 30 kokus esot piekrituši arī Rīgas domes ierēdņi.

Atzīts, ka līdz ar idejas īstenošanu rajonā ievērojami palielināsies auto un cilvēku skaits, taču vienlaikus norādīts, ka apkārtējos cilvēkus tas ietekmē maz.

Tas ir līdzīgi kā ārsta paziņojums, ka pacientam ir vēzis, taču kopējais veselības stāvoklis ir labs.

Iedzīvotāji vēlas neitrālu un objektīvu atzinumu.

Saulītis atgādināja, ka Mazā Nometņu iela jau patlaban ir ļoti noslogota. Turklāt nesen netālu no parka, bijušās rūpnīcas "Aurora" teritorijā, tika sākts vērienīgs projekts, taču tagad tā vieta joprojām stāv neattīstīta.

Režisors ironizēja - ja Arkādijas parkā tiek pieļauta pazemes stāvvietas un daudzstāvu ēku būvniecība,

tad varētu atļaut arī ierīkot automazgātavu Māras dīķī.

Ko atbalsta Rīgas mērs?

Rīgas mēra Nila Ušakova piektdienas paziņojumus, ka Mazā Arkādija arī turpmāk jāsaglabā kā pilsētas skvērs, Saulītis vērtēja kā pozitīvu notikumu pavērsienu.

"Ušakovam kā politiķim interesē savs reitings. Pieļauju, ka pēc ceturtdien izskanējušās informācijas viņš piektdien uzstājās ar šādu runu," režisors teica un piebilda, ka politiķis varētu negribēt, ka viņa vārdu saista ar "neveiksmīgajiem un avantūriskajiem" projekta attīstītājiem.

Attīstītāji esot neveiksminieki un diletanti

Saistībā ar šo ieceri iedzīvotāji ir sašutuši par ierēdņu patvaļu, un Saulītis norādīja uz Attīstības departamenta darbinieku ieinteresētību šai projektā.

Turklāt, pēc Saulīša teiktā, projekta attīstītāji ir diletanti un neveiksminieki šai jomā. Ar "šādām muļķībām" nevarot nedz sildīt Latvijas ekonomiku, nedz palielināt iekšzemes kopproduktu.

"Jo Latvija būs mazāk zaļa, jo visiem būs sliktāk!" viņš teica un pastāstīja, ka kaimiņiem, lai nomainītu logus, nācās ar ierēdņiem saskaņot logu rāmju līstes, taču tagad tiek pieļauts milzīgs projekts, kurš ievērojami ietekmēs vietējos iedzīvotājus un to vidi.

Pārdaugavas iedzīvotāji ir gatavi cīnīties, lai aizstāvētu savas intereses un nepieļautu šādu precedentu, Saulītis rezumēja.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu