Vēro Freimaņa piemiņas koncertu tiešraidē! (70)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltītais koncerts "Dzīve kā košums", kas piektdien notiks "Arēnā Rīga", būs vērojams arī tiešraidē internetā, informē jaunizveidotā Freimaņa fonda pārstāve Agrita Bikaviņa.

Tiešraide arī "Radio SWH" mājaslapā

Koncerta tiešraide būs skatāma Freimaņa fonda mājaslapā "www.mff.lv" un "Radio SWH" mājaslapā "www.radioswh.lv", kā arī varēs klausīties tiešraidē "Radio SWH" ēterā.

Koncerta atkārtojumu "Radio SWH" ēterā klausieties sestdien plkst.17.

Piemiņas koncerts Rīgā notiks piektdien, 11.martā. No plkst.19 skatītāju zālē tiks demonstrētas divas dokumentālās filmas. Viena no tām būs 2006.gadā režisora Arvīda Krieva uzņemtā filma par grupu "Tumsa" ar nosaukumu "Dzīve kā košums". Savukārt otra būs jau pēc mākslinieka nāves Liepājas televīzijas "TV Dzintare" veidotais raidījums no arhīvu materiāliem, kas sola daudz aizraujošu kadru no mūziķa karjeras pirmsākumiem.

Koncerts sāksies plkst.20, kad ar grupas "Tumsa" un Freimaņa dziesmām viņa talanta pielūdzējus priecēs Lauris Reiniks, "Putnu balle", Olga Rajecka, Aija Andrejeva, "Labvēlīgais tips", Čilli, grupas "PeR" un "Blitze", Yana Kay, koris "Mūza", "Astro’n’out", Valters un Kaža, Ance Krauze, Marija Bērziņa, Nikolajs Puzikovs un citi.

Freimaņa rakstīto dzeju koncerta klausītājiem lasīs Arturs Skrastiņš un Zane Daudziņa.

Pārdošanā jaunā "Tumsas" izlase un piemiņas lietas

Īpašs priekšnesums tiek gatavots līdz šim nedzirdētam Freimaņa producētam skaņdarbam "Lacrimosa - Pie Dieviņa", kurā Volfganga Amadeja Mocarta mūzika satiekas ar latviešu tautas dziesmu, savukārt ideju īpašā Agra Daņiļēviča horeogrāfijā realizēs deju grupa "Dzirnas", tautas deju ansambļi "Rotaļa", "Katvari" un "Lielupe". Kostīmus šim priekšnesumam gatavo tērpu māksliniece Evija Dāboliņa, savukārt Elita Patmalniece rūpēsies par aktieru un fona dziedātāju vizuālo tēlu.

Koncerta laikā "Arēnā Rīga" būs iespējams iegādāties arī dažādas piemiņas lietas - kreklus, nozīmītes un sveces ar koncerta simboliku, kokvilnas maisiņus ar izšūtu Freimaņa parakstu, pirmo viņa izdoto dzejoļu grāmatu "Zālīte truša dvēselei", kas uz šo koncertu piedzīvojusi atkārtotu izdevumu.

"Arēnā Rīga" pirmo reizi būs pieejams arī jaunākais albums, kas ir pēdējā paša mūziķa sastādīto viņa labāko dziesmu izlase "Dzīve kā košums".

Kā norādīja Bikaviņa, lielā pieprasījuma dēļ patlaban pārdošanā pieejamas arī papildu sēdvietas ar ierobežotu redzamību sānu sektoros pie skatuves.

Jau ziņots, ka piemiņas koncerts ir arī labdarības pasākums, jo visa koncerta peļņa tiks ziedota Freimaņa piemiņas vietas izveidei un uzturēšanai.

Kopš vakardienas darbojas arī ziedojumu tālrunis 90 006 380, uz kuru zvanot ikvienam ir iespēja ziedot vienu latu Freimaņa fondam, viņa piemiņas vietas izveidei. Tālrunis darbosies visu koncerta laiku, kā arī mēnesi pēc pasākuma. Tāpat ir atvērts arī ziedojumu konts LV57HABA0551030362513.

Komentāri (70)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu