Petrovickis izceļ Rīgas "Dinamo" uzbrukumu un aicina spēlēt pacietīgi (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēles stila pamatā ir laimes meklēšana uzbrukumā, uzskata vienības uzbrucējs Roberts Petrovickis.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa turnīra Rietumu konferences pusfinālsērijas otrajā mačā ceturtdien ar 5:3 (0:0, 2:3, 3:0) izbraukumā uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

"Lieliski, ka mājās ieradīsimies ar neizšķirtu sērijā," portālā "sports.ru" citēts Petrovickis. "Arī pirmajā spēlē, kurā piedzīvojām zaudējumu, mums bija daudzas iespējas gūt vārtus - izgājieni divatā pret vienu vai pat trijatā pret vienu. Ja pirmo spēli var nosaukt par mums tipisku, tad šoreiz mēs darbojāmies citādi un pacietīgāk. Par to mēs tikām atalgoti trešajā periodā."

"Meklēt laimi uzbrukumā - tas ir mūsu komandas spēles stils. Izslēgšanas spēlēs nākas lielāku uzmanību pievērst aizsardzībai un censties mazāk noraidīties, it īpaši pret tādu pirmo maiņu, kāda ir "Lokomotiv" komandai," piebilst Petrovickis.

Vaicāts, vai pirms Rīgas spēlēm psiholoģiskais pārsvars tagad ir pārgājis "Dinamo" spēlētāju pusē, Petrovickis Latvijas komandas iespējas novērtēja labvēlīgi.

"Ne gluži, taču daļa taisnības tajā, ka iniciatīva tagad pieder mums, ir. Uzskatu, ka mūsu izredzes tagad ir vērtējamas 60% izteiksmē, bet pretiniekiem - 40%," izteicās uzbrucējs.

Kā ziņots, pirmajā mačā otrdien Rīgas "Dinamo" izbraukumā piekāpās "Lokomotiv" vienībai ar rezultātu 2:4.

Sērijas nākamās divas spēles 12. un 14. martā tiks aizvadītas "Arēnā Rīga", bet piektais mačs atkal notiks Jaroslavļā 16.martā.

Pēc tam nepieciešamības gadījumā spēles notiks arī 18. un 20. martā.

Jau vēstīts, ka 12.marta spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.13, jo šajā dienā "Arēnā Rīga" plānots Valērija Meladzes koncerts, kas hokejistiem draudēja ar spēlēšanu, piemēram, Piņķos vai Liepājā.

Tomēr Rīgas "Dinamo" vadība panāca vienošanos ar Meladzes koncerta organizatoriem "Makroconcert", ka spēle sāksies plkst.13 dienā, bet uzreiz pēc tās "Arēnas Rīga" zāle tiks pārbūvēta, lai tajā varētu notikt koncerts.

Savukārt 14.martā spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

Tagad vēl neskaidrs ir jautājums par sērijas sesto spēli, kurai jānotiek 18.martā, bet tajā laikā "Arēnā Rīga" plānots gregoriāņu mūku grupas "Gregorian" koncerts.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 4-2 pārspēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" vienību, bet "Lokomotiv", kas regulārajā čempionātā bija spēcīgākā konferences vienība, ar 4-3 pieveica Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" ar "Lokomotiv" tikās divas reizes, savā laukumā uzvarot ar 5:3, bet izbraukumā zaudējot ar 1:3.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu