"Sapņu komandas" treniņu skatus filmē Rīgas centrā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas ielas kā filmēšanas laukumu izmanto ne vien citu valstu, bet arī mūsu pašu kino režisori. Vecrīgas pievārtē esošais Bastejkalns, kā arī Daugavas krasts pie Saules akmens, uz īsu brīdi pārvērtās par spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" filmēšanas platformu.

Bastejkalna tiltiņš iepretim Pulvertornim Vecrīgā un Daugavas krasts pie Saukes akmens uz brīdi kļuva par treniņu vietu "Sapņu komandai 1935", kas tagad iemūžināts filmas kadros.

Bargais sals netraucē "trenēties"

Rūdolfa Jurciņa lomas atveidotājs Mārcis Manjakovs LNT raidījumam "Tautas balss" stāstīja: "Šobrīd mums iet tāds normāls treniņš - mēs skrienam, lai dabūtu labu fizisko formu." Lai gan ārā ziemas aukstums, aktieri izskatījās priekpilni un dalījās iespaidos par filmēšanas gaitu Rīgas centrā.

"Kad skrien, tad jau viss ir baigi labi, tad jau ir silts. Silti saģērba. Atbilstoši tam laikam, bet, jā, ir labi viss, nav nekādas problēmas. Šodien salīdzinoši silts, priecājamies, ka nav -20 grādi," atzina Kļošas lomas atveidotājs Viktors Ellers.

Bastejkalnā viss pa īstam!

Savukārt Meldera lomas atveidotājs Mārtiņš Počs sacīja, ka viņš neesot, var teikt, vispār filmējies.

"Tāpēc tas pats process ir tāds ļoti interesants un vēl ārā ziemā.

Tas arī dod to savu garšu tādu foršu, patīk jā!"

"Sapņu komandas 1935" aktieris Mārtiņš Liepa, kurš attēlo Mārtiņa Lindemaņa varoni, norādīja, ka filmēšana "dzīvajā" vērtējama par daudz labāku nekā studijas telpās. "Studijā tomēr jāpieņem daudzas lietas par esošām, par vēlamām, bet te viss ir," teica Liepa.

Garāmgājējus nepārsteidz Rīgas "Holivuda"

Garāmgājēju interese par notiekošo filmēšanas laukumā Bastejkalnā bijusi dažāda, vēstīja "Tautas balss". Aktieris Manjakovs sprieda, ka nejaušiem garāmgājējiem varētu šķist interesanti filmas varoņu kostīmi, jo tie sarūpēti atbilstoši pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu modes stilam.

Daži skatītāji noraudzījušies ar interesi, citi vienaldzīgi pagājuši garām. Jāņa Lidmaņa lomas atveidotājs Jānis Vimba pauda izbrīnu par garāmgājēju atturīgo attieksmi: "Mēs taču izskatāmies savādāk, kaut kas notiek, un cilvēki to uztver pilnīgi dabīgi - tā it kā mēs atrastos kaut kādā Holivudas mekā, kur katru dienu kaut kas tiek filmēts. Ā, nu, šeit atkal filmē!"

Seko līdzi filmēšanai!

Jau ziņots, ka spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" tapšanas gaitai būs iespējams sekot līdzi mūsu portālā "TVNET", mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) mājaslapā, sociālajā tīklā "Twitter", kā arī interneta vietnēs "Facebook.com", "YouTube.com" un "Draugiem.lv".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu