Tērē vairāk nekā 100 tūkstošus, lai amatos būtu savējie (65)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trim no Privatizācijas aģentūras (PA) atsauktajiem valdes locekļiem kompensācijās izmaksāti 5505 lati, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".

Dažiem maksā kompensācijas, citiem ne

Atsaucoties uz Ekonomikas ministrijā (EM) sniegto informāciju, laikraksts informē, ka bijušie PA valdes locekļi Vineta Stolere, Gints Riekstiņš un Andis Dobrājs par amata atstāšanu pirms termiņa katrs saņēma kompensāciju vienas mēnešalgas apmērā – 1835 latus pirms nodokļu samaksas.

Lai arī izmaiņas valdē notikušas arī EM pārziņā esošajā Latvijas Nacionālajā meteoroloģijas centrā un Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrā, kompensācijas iepriekšējiem valdes locekļiem neesot maksātas, piebilst "Diena", norādot, ka EM nav paspējusi sagatavot komentāru, kāpēc kompensācijas saņēma no PA valdes atceltās personas, bet nesaņēma no šo divu uzņēmumu valdes atsauktie.

Kopā ar valžu maiņu Satiksmes ministrijas (SM) paspārnē esošajos uzņēmumos un iestādēs kompensācijās izmaksāti kopumā 104 tūkstoši latu,

liecina "Dienas" aprēķini.

SM un EM bija vienīgās ministrijas, kas pēc Saeimas vēlēšanām ķērās pie valdes maiņas to pārziņā esošajos uzņēmumos, atgādina laikraksts.

100 tūkstoši valsts naudas, lai amatos tiktu savējie

Jau vēstīts, ka SM 23 ministrijas pārraudzības uzņēmumos no amatiem atsauktajām amatpersonām kompensācijās kopumā izmaksāja 92 tūkstošus latu. SM sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Balgalve pavēstīja, ka kompensācijas maksātas no kapitālsabiedrību budžeta un valsts līdzekļi šim mērķim nav tērēti.

Tāpat ziņots, ka 1.februārī PA valde darbu sāka jaunā sastāvā - PA akcionāru sapulcē 31.janvārī atbilstoši likumam par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām tika veiktas izmaiņas PA valdē, par tās locekļiem ieceļot Egilu Zariņu, Gundegu Drēsku un Verneru Lūsi. Tādējādi amatus PA valdē zaudēja Stolere, Dobrājs un Riekstiņš. Savukārt Iveta Zalpētere saglabāja aģentūras valdes priekšsēdētājas amatu.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu