Juškānei 80.vieta 15 km distancē; Līduma neiziet uz starta (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne trešdien ieņēma 80.vietu pasaules čempionāta 15 kilometru distancē, kamēr Latvijas izlases līdere Madara Līduma neizgāja uz starta.

Līdumai trasē bija paredzēts doties ar 17.numuru, taču latviete noteikumiem neatbilstoša ekipējuma dēļ sacensībām netika pielaista.

Vēl viena Latvijas biatloniste Anete Brice ierindojās priekšpēdējā, 92.vietā.

Juškāne četrās šaušanās pieļāva septiņas kļūdas, kamēr Brice kļūdījās desmit reizes.

Uzvaru sacensībās izcīnīja zviedriete Helēna Ekholma, kura šāva bez kļūdām. Juškāne uzvarētājai finišā zaudēja 13 minūtes un 30,4 sekundes, bet Brice - 20 minūtes un 15,9 sekundes.

Otro vietu sacensībās izcīnīja Vācijas biatloniste Tina Bahmana, kas kļūdījās divas reizes un finišā Ekholmai zaudēja divas minūtes un 15,8 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās ukrainiete Vita Semerenko, kura ar trīs kļūdām uzvarētājai piekāpās par divām minūtēm un 52,1 sekundi.

Kā ziņots, sestdien 7,5 kilometru sprintā neviena no Latvijas sportistēm neiekļuva pirmajā sešdesmitniekā un nekvalificējās svētdien notikušajai iedzīšanas distancei.

Savukārt vīriešu komandā šajā čempionātā pārliecinošs līderis ir Edgars Piksons, kurš sprintā pārsteidzoši izcīnīja astoto vietu, iedzīšanā finišēja 20.vietā, bet otrdien notikušajās 20 kilometru sacensībās finišēja 38.pozīcijā.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 13.martam.

Kā ziņots, Latvijas biatlonisti nepiedalījās iepriekšējos divos Pasaules kausa izcīņas posmos, kas risinājās ASV.

Pasaules čempionātā tiek skaitīti punkti arī Pasaules kausa ieskaitē. Tajā sieviešu konkurencē pēc trešdienas sacensībām līderpozīciju ar 871 punktu pārņēma Ekholma, bet otrā tagad ir somiete Kaisa Mekereinena, kuras kontā arī 871 punkts. Trešajā vietā ar 817 punktiem atrodas vāciete Andrea Henkele.

Savukārt Līduma ar 82 punktiem ieņem 51.vietu.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi. Pēdējais pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīts Norvēģijā, Holmenkollenē.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu