Aicina atļaut tikai vienu spēļu zāli uz 10 000 iedzīvotāju (91)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jēkabpils domes deputāti izstrādājuši priekšlikumus, lai samazinātu azartspēļu vietu skaitu pilsētā, informēja domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. Viens no tiem paredz, ka Latvijā drīkst atvērt tikai vienu spēļu zāli uz 10 000 iedzīvotāju.

(Ziņa papildināta ar LSBA padomnieka A.Marcinkēviča komentāru.)

Likumu grozījumu iniciatīvas Azartspēļu un izložu likumā un likumā "Par pašvaldībām" tiks nosūtītas visām Saeimas partijām. “Sūtīsim Saeimas frakcijām, lai deputāti parāda labo gribu,” aģentūrai BNS sacīja Salcevičs.

Jēkabpils mērs uzskata, ka deputāti šīs jomas regulēšanā varētu iesaistīties aktīvāk. “Ja redz, ka sabiedrībā ir problēma, lai likumdevējs šo rūpalu menedžē,” norādīja mērs.

Viens no priekšlikumiem skar spēļu zāļu skaita regulēšanu pilsētā - lai uz 10 000 iedzīvotāju būtu tikai viena azartspēļu vieta, pastāstīja domes Administratīvais departamenta vadītājs Guntars Gogulis. Ja tas būtu spēkā, Jēkabpilī varētu atvērt tikai trīs spēļu zāles, jo pilsētā ir 26,9 tūkstoši iedzīvotāju.

Viens no priekšlikumiem ir noteikt stingrāku inkasācijas kārtību un to veikt biežāk, lai spēļu zālēs nebūtu lielas naudas summas.

Domnieki arī uzskata, ka pašvaldībai jādod tiesības azartspēļu vietu atvērt tikai uz gadu, lai pēc tam šo lēmumu varētu pārskatīt, ņemot vērā sabiedrības intereses.

“Pašvaldības deputāti uzskata, ka tas ir svarīgi, un šādus priekšlikumus vēlas virzīt,” atbildēja Gogulis uz jautājumu par iespējām panākt likumu grozījumu pieņemšanu.

Priekšlikumi izstrādāti pēc traģiskajiem 25.janvāra notikumiem, kad, aizturot spēļu zāles aplaupītājus, tika nogalināts vietējais policists, bet vēl divi ievainoti. Jēkabpils iedzīvotāji pēc šā gadījuma aicināja domi rīkoties. Viņi pauda, ka astoņas spēļu zāles, kas pašlaik darbojas Jēkabpilī, ir par daudz.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu