Igaunijā apstiprināts zirga gaļas DNS Latvijā ražotos konservos (90)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Veterinārā un pārtikas dienesta pasūtītajos izmeklējumos laboratoriski apstiprināts zirga gaļas DNS Latvijā ražotos konservos.

Kopumā no Igaunijas uz pārbaudēm tika nosūtīti desmit produktu paraugi, un zirga gaļas DNS tika atklāts tikai vienā - Latvijas uzņēmuma

«Kuršu zeme» ražotajos liellopu gaļas konservos «Militārā kvalitāte».

Arī Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) jau iepriekš bija apstiprinājis, ka šo konservu sastāvā ir zirga gaļa, kas nav tikusi norādīta produkta marķējumā.

Pārējos uz pārbaudēm nosūtītajos paraugos netika konstatēti pārkāpumi attiecībā uz pārtikas produktu marķēšanu. Uz pārbaudēm bija nosūtīti arī «Rēzeknes gaļas kombināta» ražotie produkti, kā arī Zviedrijā, Polijā, Itālijā un Francijā izgatavotie izstrādājumi.

Aptur «Rēzeknes gaļas kombināta» konservu tirdzniecību

Igaunijā marta sākumā jau tika apturēta «Rēzeknes gaļas kombināta» gaļas konservu tirdzniecība, jo Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests tajos bija konstatējis zirga gaļas klātbūtni.

Komentāri (90)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu