Sīrijas nemiernieki sagrābuši teritoriju gar Jordānijas robežu (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas nemiernieku kaujinieki sagrābuši savā kontrolē 25 kilometrus garu zemes joslu, kas stiepjas no Jordānijas robežas līdz Izraēlas okupētajām Golānas augstienēm, svētdien paziņojusi Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Tikmēr Sīrijas režīma spēku uzlidojumā Alepo provincē svētdien gājuši bojā desmit cilvēki, bet Damaskā sabombardēta ēka, kurā atrodas valsts televīzija un radio.

SOHR vēsta, ka sestdien nemierniekiem pēc divu nedēļu ilgām cīņām beidzot izdevies sagrābt savā kontrolē arī nozīmīgu gaisa bāzi Deras provincē.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku.

Svētdien vien vardarbībā Sīrijā nogalināti 104 cilvēki, tostarp 61 civiliedzīvotājs.

Bažas par konflikta izplatīšanos ārpus valsts

Tikmēr spēkā pieņemas bažas, ka konflikts varētu iziet ārpus Sīrijas un izraisīt vardarbību arī kaimiņvalstīs.

Jau vēstīts, ka Izraēlas jaunais aizsardzības ministrs Moše Jalons svētdien solīja nevilcinoties atbildēt uz visām apšaudēm, kas no Sīrijas puses skar Izraēlas okupētās Golānas augstienes.

Ar šādu paziņojumu ministrs nāca klajā īsi pēc tam, kad Izraēlas karavīri Golānas augstienēs, kuri tika apšaudīti divas reizes 12 stundu laikā, atklāja uguni pret Sīrijas armijas posteni.

Nav zināms, vai pret Izraēlas karavīriem uguni atklāja Sīrijas režīma spēki vai nemiernieki.

Jalons pauda pārliecību, ka par apšaudēm ir atbildīgs Damaskas režīms.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu