«Koru karus» pamet Guntis Veits ar «Sudraba viļņu kori» (350)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šā vakara, 24. marta, «Koru kara 3» koncerta tēma bija jestra un īpaši aktīva - rokenrols. Šovakar katrs koris talkā bija aicinājis kādu Latvijā pazīstamu dziedātāju. Diemžēl šis vakars nebija veiksmīgs Liepājas «Sudraba viļņu korim» un tā vadītājam Guntim Veitam un viņiem nācās atstāt šovu «Koru kari 3».

Šā vakara raidījums iesākās svinīgi, ar apsveikumiem Pūpolu svētdienā.

Šoreiz žūrijas pārstāvjiem Ievai Kerēvicai un Edgaram Vītolam pievienojās TV seja un radio balss Baiba Sipeniece-Gavare, kura uzsvēra, ka žūrijā jau aicinot tos, kuri vairs neko nemāk. «Mēs, žūrija, mākam tikai skaust!» jokojoties saka Baiba. «Es aizvēršu acis un klausīšos...»

Koru koncertu atklāja Liepājas «Sudraba viļņu koris» un tā vadītājs, rokeris Guntis Veits. Liepājas koris uzstājās kopā ar enerģisko dziedātāju, valmierieti Lieni Šomasi. Sudraba koris dziedāja paša Gunta Veita komponēto «Septītajās debesīs». Sipeniece-Gavare un Kerēvica uzsvēra, ka neko nav varēts saprast no dziesmas vārdiem, neesot bijusi laba dikcija. «Bet tāpat

nekas nav mainījies kopš koncerta Rundāles pilī pirms 30 gadiem, kad biju iemīlējusies Guntī

Veitā,» atceras Baiba. Žūrija kora sniegumu novērtēja: 23 punkti.

Otrie uz skatuves kāpa Rīgas «Zelta saules koris» ar Normundu Jakušonoku un talantīgo džeza dziedātāju Daumantu Kalniņu. Jakušonoks jau sākotnēji brīdināja, ka no viņiem nebūs nekāds rokenrols, drīzāk gan kaut kas no džeza klasikas. Zelta koris dziedāja 70 gadus veco «New York, New York». Kerēvica uzslavēja Daumantu, pārējiem ieteica drosmīgāk eksperimentēt ar balsīm un «iet pāri rāmjiem». Vītols arī atzina, ka ir pārsteigts par šo kori, un uzslavēja sniegumu. «Ja

es tevi pazinu kā izcilu haltūras puisi, tad tagad man būtu tev bail stāvēt blakus.

Izpildījums brīnišķīgs,»slavē Baiba. Žūrija kora sniegumu novērtēja: 29 punkti.

Pēc Rīgas «Zelta saules kora» priekšnesuma skatītājus priecēja Dobeles «Violetais ceriņu koris» ar Ievu Sutugovu un īpašo viesi Arti Ieviņu. Koris dziedāja 50 gadu grāvēju no «Little Richard» repertuāra «Good Golly Miss Molly». Vītols atzina, ka bijis šova vērts numurs, tomēr ticis aizmirsts pats koris. Baiba atceras, ka Dobele ir bijusi pilsēta, kur viņa pirmo reizi ielikusi ilgviļņus: «Es neteicu, ka neesmu uzpērkama. Bet

Ieviņa - mazs cilvēciņš un tāda rīkle!

Tāds dzīvesprieks! Ieva, tā turpini!» Žūrija kora sniegumu novērtēja: 28 punkti.

Rēzeknes «Zaļo pakalnu koris» Normunda Zuša vadībā uzstājās kopā ar dziedātāju Vinetu Elksni. Koristi izpildīja grupas «Sīpoli» dziesmu «Dzied ar mani, tautu meita». «Skaists un tīrs priekšnesums. Solisti un doma bija saprotama. Viss bija,» vērtē Kerēvica. Sipeniece-Gavare īpaši uzsvēra Vinetas šarmu, no kura biklajam Normundam jāpamācās: «Bet es gaidīju šo rokenrolu latgaliski!» Vītols gan pamanīja, ka dziesma neatbilst kora vadītāja balss tembram. Žūrija kora sniegumu novērtēja: 27 punkti.

Pēdējie uz skatuves kāpa Cēsu «Karmīnkrāsas karoga koris» Marta Kristiana Kalniņa vadībā. Koris uzstājās kopā ar rokenrola ikonu Pītu Andersonu, kurš atzina, ka pirmo reizi dzied kopā ar kori. Izpildīta tika Andersona dziesma «I'm Flabbergasted». Vītols pamanīja, ka tika jaukti dziesmas vārdi un aiz Pita Andersona pazuda pats koris.

Kerēvica atzinās, ka nemaz nepamanīja, ko darīja koris,

jo bija aizrāvusies ar Andersona izpildījumu. «Riktīgs kardio gabals, kas palīdz beigt balli ātrāk! Ja man saka rokenrols, es iedomājos Andersonu, nevis Presliju. Cēsu koris izdarīja nelietīgu gājienu, noliekot priekšā Andersonu. Nu, cik lai es ielieku?» Žūrija kora sniegumu novērtēja: 28 punkti.

Pēc šā vakara koncerta žūrija atzina, ka rokenrols ir grūts izaicinājums, bet visi ar to tikuši galā lieliski.

Pēc žūrijas un skatītāju balsojuma apkopojuma vismazāk punktu saņēma Liepājas «Sudraba viļņu koris» un tā vadītājs Guntis Veits. Sudraba korim nācās atstāt šovu līdz reizei, kad būs iespēja izbalsotajiem koriem cīnīties par iespēju atgriezties.

Nākamajā pārraidē katrs koris gatavos latviešu tautasdziesmu.
Komentāri (350)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu