"Brīvības 36" devusies uz festivālu "Zelta maska" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dailes teātra izrādes „Brīvības 36” radošā komanda devusies uz Maskavu, kur uzaicināta piedalīties Krievijas skatuves mākslu festivāla „Zelta maska” ārpuskonkursa programmā „Maska Plus”, kuras ietvaros 10. martā Mossoveta teātrī uz skatuves „Zem jumta” notiks divas „Brīvības 36” izrādes.

Pēc pirmās izrādes notiks arī diskusija ar izrādes veidotājiem – režisori Lauru Grozu un Dailes teātra jaunajiem aktieriem Artūru Dīci, Daini Grūbi un Kristapu Rasimu.

Dailes teātra radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve” ietvaros iestudētā telšu pilsētiņas drāma „Brīvības 36” ir dokumentāls stāsts, kas balstīts uz patiesiem notikumiem, konkrētiem faktiem un eksistējošiem personāžiem.

Neviens atgadījums nav izdomāts un neviena sakritība ar reālām personām nav nejauša.

Pusgadu viņi ir vienkārši pastāvējuši līdzās – visu acu priekšā, Brīvības bulvārī 36, līdzās Ministru kabinetam. Šobrīd viņu stāsti pārceļojuši uz Dailes teātri.

Izrāde „Brīvības 36” nominēta arī laikraksta „Diena” gada balvai kultūrā.

Jāatzīmē, ka šogad ārpuskonkursa programma „Maska Plus” festivāla „Zelta maska” ietvaros notiks jau trešo reizi, pamatprogrammu papildinot ar spilgtiem nestandarta iestudējumiem un demonstrējot teātra mākslas daudzveidību.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu