Šorīt 24 grādu sals, vietām pārspēts aukstuma rekords (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Naktī uz sestdienu vietām Vidzemē gaisa temperatūra pazeminājās līdz -24 grādiem, un liels sals valdīja visā Latvijā, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

24 grādu sals reģistrēts Apes novadā un Vidzemes augstienē, tostarp sešos rītā Zosēnos termometrs rādīja -24,2 grādus. Citviet Vidzemē, kā arī Latgalē gaisa temperatūra pazeminājās līdz -18..-23 grādiem. Kurzemē un Zemgalē gaiss atdzisa līdz -15..-20 grādiem, vienīgi dažviet Kurzemes piekrastē nakts bija nedaudz siltāka.

Augstākā gaisa temperatūra bija Ventspilī, kur ostā reģistrēti -11 grādi, lidostā bija -14 grādu; Ventspils oficiālais 23.marta aukstuma rekords ir -13 grādu 1980.gadā. Liepājas LVĢMC meteostacijā gaiss atdzisa līdz -14 grādiem, 23.marta minimālās gaisa temperatūras rekords šeit ir -15 grādu 1962.gadā. Liepājas lidostā termometra stabiņš noslīdēja līdz -16 grādiem, šeit pārspēts aukstuma rekords - 1980.gada 23.martā reģistrētie -14 grādi.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā bija no -12 grādiem pilsētas centrā līdz -16 grādiem vietām citviet pilsētā un līdz -20 grādiem dažviet Pierīgā.

Naktī visā Latvijā bija skaidrs laiks; sestdienas rītā, sākot no ziemeļiem, daudzviet saradušies mākoņi, vietām Kurzemē un Vidzemē mazliet snieg. Pūš lēns vējš no dažādiem virzieniem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -10,3 grādiem Rēzeknē līdz -3,7 grādiem Rucavā, tā bija aukstākā marta diena ne tikai šomēnes, bet arī pēdējo gadu laikā.

Maksimālā gaisa temperatūra Eiropā 22.martā bija no -22,6 grādiem Narjanmarā, Ņencu autonomā apvidus galvaspilsētā, līdz +27 grādiem Valensijas apkaimē, Spānijas austrumos.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā sestdienas rītā bija -32 grādi kalnu ielejās Norvēģijas dienvidu daļā un -34 grādi Krievijas ziemeļos.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu