Opolais ar panākumiem dzied Londonas Koventgārdena operā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu soprāns Kristīne Opolais pēc pirmās Londonas Koventgārdena operā demonstrētās Džakomo Pučīni operas «Toska» izrādes, kurā Opolais dzied titullomu, saņēmusi cildinošas atsauksmes. Titullomas izpildīšanā «Toskā» ir spoža Opolās atgriešanās prestižajā opernamā pēc viņas sensacionālās debijas titullomā Pučīni operā «Madama Butterfly» 2011.gadā, informē kultūras un izklaides aģentūras «Četras saules» sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Kritiķis Marks Pullingers pēc «Toskas» noskatīšanās min, ka Pučīni sader ar Opolo kā cimds ar roku. Viņš nevarot iedomāties nevienu atbilstošāku soprānu šai lomai. Kritiķis slavē Opolās balss skanējumu kulminācijas brīžos, kas ir pārāks par citiem soprāniem, kuri dzirdēti iepriekšējās sezonās. «Slavenajā ārijā «Vissi d’arte» dziedātāja parādījusi aizkustinošu ievainojamību, kas muzikāli atklājies pasakainajās garajās frāzēs un piesātinātajā tonī,» norāda Pullingers.

Opolais pēc pirmās izrādes atzīst, ka ir bezgala laimīga atkal atgriezties Londonas Koventgārdena operā, kur viņu tik atsaucīgi uzņēma pirms diviem gadiem. «Publika nav mainījusies, un pirmā «Toskas» izrāde aizritēja fantastiski. Man ļoti paveicies ar skatuves partneriem - vokāli un skatuvisko kolorīto Mihaelu Folli un neticami jūtīgo, emocionālo korejiešu dramatisko tenoru Jonhūnu Lī. Ar viņu jau sastapos Milānas «La Scala», kur dziedājām vienā iestudējumā, bet ne tiešā skatuviskā partnerībā,» klāstīja latviešu soprāns.

Opolais 2013./2014.gada sezonā Koventgārdena teātrī debitēs arī titullomā Pučīni operā «Manona Lesko». De Grijē lomā iejutīsies Jonass Kaufmans, bet pie diriģenta pults būs Antonio Papano. Jau tagad zināms, ka operas iestudējums tiks izdots arī DVD formātā. Tikmēr klajā nācis DVD ar Pētera Čaikovska operas «Jevgeņijs Oņegins» ierakstu Valensijas operā Spānijā, kur 2011.gadā Opolais dziedāja Tatjanas lomu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu