Piksonam 20.vieta pasaules čempionāta iedzīšanas sacensībās (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonists Edgars Piksons svētdien izcīnīja 20.vietu pasaules čempionāta 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Ilmārs Bricis sacensības noslēdza 36.vietā.

Kā ziņots, Piksons sestdien sagādāja ļoti lielu pārsteigumu, izcīnot astoto vietu desmit kilometru sprintā. Savukārt Bricis finišēja 20.pozīcijā, kas bija viņa labākais rezultāts šosezon.

Piksons un Bricis četrās šaušanās pieļāva piecas kļūdas. Uzvaru iedzīšanā izcīnīja Francijas sportists Martēns Fursāds, kurš kļūdījās trīs reizes. Piksons uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 26,7 sekundes, bet Bricis - trīs minūtes un 35,6 sekundes.

Otro vietu izcīnīja norvēģis Ēmils Hegle Svensens, kurš pieļāva divas kļūdas un finišā uzvarētājam zaudēja 3,8 sekundes, bet trešajā vietā arī ar divām kļūdām ierindojas cits norvēģis Tarjeijs Bē, kurš Fursādam zaudēja 5,2 sekundes.

Jau vēstīts, ka par pasaules čempionu sprintā kļuva vācietis Ārnds Peifers, kurš iedzīšanas sacensībās pieļāva divas kļūdas un ieņēma ceturto vietu.

No pārējiem Latvijas sportistiem sprintā Andrejs Rastorgujevs ieņēma 66.vietu, bet Toms Praulītis ierindojās 95.pozīcijā. Šie sportisti iedzīšanai nekvalificējās.

Plkst.13.30 sāksies desmit kilometru iedzīšanas distance sievietēm, kurā Latvijas sportiste nestartēs.

Sprintā uzvaru izcīnīja vāciete Magdalēna Noinere, kurai tas bija astotais pasaules čempiones tituls karjerā. No latvietēm Madara Līduma ierindojās 73.vietā, Žanna Juškāne ieņēma 78.vietu, bet Anete Brice palika priekšpēdējā, 101.vietā.

Kā ziņots, čempionāts ceturtdien sākās ar jaukto stafeti. Tajā uzvarēja Norvēģija, bet Latvijas sportisti Līduma, Juškāne, Bricis un Piksons tika apdzīti par apli un palika bez rezultāta. Latvijas komanda tika klasificēta 18.vietā 26 komandu konkurencē.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 13.martam.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu