Tautas skaitīšanā piedalījušies vairāk par ceturtdaļmiljonu (69)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz svētdienas plkst.17 tautas skaitīšanā internetā anketas bija aizpildītas par 288 746 personām, informēja Centrālās statistikas pārvaldes preses sekretārs Aldis Brokāns.

Liela aktivitāte

Ceturtdaļmiljonais iedzīvotājs sevi un savu mājsaimniecību ir saskaitījis vakar, 5.martā, īsi pēc plkst.19. Anketa aizpildīta par divu cilvēku mājsaimniecību - māti un meitu.

Vakar ir saskaitījušies 36 511 iedzīvotāji. Laika posmā no plkst.11 līdz plkst.23 ik stundu tika aizpildītas vairāk nekā 2500 tautas skaitīšanas anketas, bet no plkst.20 līdz 21 tika aizpildītas 3237 anketas.

Aicina internetā autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu

CSP aicina iedzīvotājus piedalīties tautas skaitīšanā, internetā autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu. Autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem, identifikācijas process notiek attiecīgās bankas sistēmās, un tautas skaitīšanas sistēma nesaņem nekādus bankas sistēmas identifikācijas datus. Vienīgā informācija, kas tiek nodota no bankas sistēmas tautas skaitīšanas sistēmai, ir vārds, uzvārds un personas kods.

Aizpildīt tautas skaitīšanas anketas iespējams CSP Informācijas centrā, kur arī var saņemt konsultācijas anketas aizpildīšanas laikā. Nepieciešamības gadījumā, pēc personību apliecinoša dokumenta uzrādīšanas, anketu aizpildīs CSP darbinieki.

Informācijas centrs tautas skaitīšanas pirmās kārtas laikā līdz 10.martam būs atvērts darba dienās no plkst.10 līdz 20, sestdienā no 10 līdz 17. Informācijas centra adrese ir Rīga, Lāčplēša iela 1.

Tautas skaitīšanas anketas aizpildīšanu var pārtraukt un turpināt aizpildīt vēlāk

CSP atgādina, ka tautas skaitīšanas anketas aizpildīšanu var pārtraukt un turpināt aizpildīt vēlāk, turklāt anketā tiks atvērts pēdējais atbildētais jautājums.

Vairāk informācijas par 2011.gada tautas skaitīšanu var atrast CSP mājaslapā "www.csb.gov.lv" un "www.tautasskaitisana.lv" vai zvanot uz bezmaksas tālruni 80000777.

Jau ziņots, ka atbilstoši Datu valsts inspekcijas (DVI) norādījumam trešdien tika slēgta iespēja autorizēties tautas skaitīšanai internetā, izmantojot pases datus, līdz ar to ir dubultojies autorizāciju skaits ar komercbankas identifikatoriem.

Tautas skaitīšana notiek no 1.marta līdz 31.maijam

Tautas skaitīšana notiek no šā gada 1.marta līdz 31.maijam. Pirmajā kārtā, no 1.marta līdz 10.martam, iedzīvotāji ir aicināti aizpildīt tautas skaitīšanas anketas interneta mājaslapā "tautasskaitisana.lv", bet tos, kuri nebūs aizpildījuši tautas skaitīšanas anketu internetā, laikā no 17.marta līdz 31.maijam tautas skaitītāji apmeklēs dzīvesvietā.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu