Liepnieks: Esmu satriekts par atlaišanu no «Playboy» (78)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par polittehnologu dēvētais publicists Jurģis Liepnieks, beidzoties pārbaudes laikam, atlaists no izdevniecības «Dienas žurnāli» izdotā vīriešu dzīvesstila žurnāla «Playboy» galvenā redaktora amata. Liepnieks apgalvo, ka ir satriekts par šo lēmumu.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio apliecināja, ka parakstījis dokumentus par darba attiecību pārtraukšanu. Tas nav noticis pēc viņa vēlēšanās, viņš labprāt būtu nodarbojies ar to arī turpmāk. «Esmu ļoti satriekts, traģiski pārdzīvoju.»

Netiekot minēti nekādi atlaišanas iemesli, kas, Liepniekaprāt, liecina par izdevniecības profesionālo līmeni. «Viņi tā arī nav sagudrojuši nekādu iemeslu, pat ne ticamu, ne neticamu. Vienkārši nekāds iemesls netiek minēts.» Būtu ļoti grūti izgudrot kādu pamatotu iemeslu, jo žurnāla un reklāmu pārdošanas rādītāji esot labi un par saturu saņemtas pozitīvas atsauksmes.

Atlaišana esot saistīta ar oligarhiem

Liepnieka skatījumā, viņa atlaišana saistīta ar tā dēvēto oligarhu lietu un trīs Latvijas politiķiem Andri Šķēli, Aivaru Lembergu un Aināru Šleseru. Viņiem piederot koncerns «Dienas». ««Dienā» to zina katra apkopēja.. Tas nav nekāds īpašs noslēpums.»

Sākumā politiķi esot uztraukušies, lai šī ziņa būtu slepena, taču patlaban par to neviens īpaši neuztraucoties. Līdz ar to mainoties arī vadības stils. Bijušā LTV vadītāja Edgara Kota parādīšanās ieviesusi «Dienā» pilnīgi jaunu stilu un attieksmi.

Tagad prioritāte esot kontrolējami, uzticami cilvēki. Tādi, kuriem var piedāvāt parakstīt atlūgumus bez datuma vai šantažēt ar naudu, lai izprastu «mistiskās Šķēles vērtības vai kaut ko tādu».

Liepnieks spriež, ka viņu atlaida no «Playboy» vadītāja amata, jo viņš iepriekš kaut ko sliktu nodarījis minētajiem trīs «nabadziņiem». Tas neesot saistīts ar viņa atklātību tā dēvētajā digitālās televīzijas lietā.

Garlaicīgā politika

Patlaban Liepnieks neesot saistīts ar politiku un nesniedzot konsultācijas kādai partijai. Viņam esot daudz patīkamākas nodarbes, ar ko piepildīt savu laiku. Politika esot nedaudz apnikusi. Neesot nekā interesanta. Arī gaidāmās vēlēšanas esot neinteresantas, viss esot aptuveni skaidrs.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu