Berluskoni atbildēs uz viņam izvirzītajām apsūdzībām (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni piedalīsies visās tiesas sēdēs, kurās tiks izskatītas apsūdzības pret viņu, sestdien paziņoja viņa advokāts.

"Viņam pievērstās uzmanības līmenis ir neparasts un tāpēc viņš uzskata, ka viņam jāierodas personīgi," žurnālistiem Milānā pavēstīja advokāts Nikolo Gedīni, norādot, ka premjers, kurš tiesā nav ieradies gadiem ilgi, būs klāt visās sēdēs.

Lietu izskatīšana tika atlikta pagājušā gada aprīlī pēc likuma pieņemšanas, kas 74 gadus vecajam Berluskoni garantēja tiesisko imunitāti no kriminālvajāšanas uz 18 mēnešiem.

Taču janvāra vidū Itālijas Konstitucionālā tiesa daļu no pretrunīgi vērtētā likuma anulēja, paverot ceļu tiesas procesiem.

Berluskoni jāstājas tiesas priekšā par maksāšanu par seksu ar nepilngadīgu personu, par krāpšanos nodokļu jomā, liecinieku uzpirkšanu un varas ļaunprātīgu izmantošanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu