Izklaides vieta: pretrunīgi vērtētais "Essential" (153)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: essential.lv

Turpinot izklaides vietu rakstu sēriju, TVNET apskata vienu no vispretrunīgāk vērtētajiem pašmāju klubiem - "Essential".

Vieni šo vietu dēvē par "bedri", citi tikpat kaislīgi aizstāv. Nepiederu ne pie vieniem, ne otriem, taču, cik nācies dzirdēt un vadīties pēc paša pieredzes, savā nišā "Essential" Baltijas mērogā konkurentu nav nemaz tik daudz. Mūsdienīgs iekārtojums, atbilstoša skaņu sistēma, gaismas, lāzeri un vairāk nekā 2500 apmeklētāju ietilpība... Viss kā pieklājīgā klubā. Domu dalīšanās notiek brīdī, kad sākas runas par tā dēvēto auriņu...

"Essential" ir izklaides vieta, kas visai regulāri uzņem dažādus Eiropā un pasaulē pazīstamus izpildītājus. Un ne visi no viņiem ir "kaut kādi tucinieki".

Jā, galvenokārt klubā uzstājas elektroniskās un house mūzikas dīdžeji, taču tautā iesaukto "esīti" kā norises vietu lielāka mēroga koncertiem iecienījuši arī pašmāju un ārvalstu hiphopa izpildītāji. Pēdējais šāds pasākums notika ceturtdienas vakarā, kad tika pasniegtas hiphopa mūzikas Gada balvas, un TVNET šo apmeklējumu izmantoja arī, lai turpinātu savu izklaides vietu materiālu sēriju. Jāatzīst – atsevišķos pasākumos gūt pilnībā objektīvu ainu nav iespējams, taču, balstoties uz iepriekšējo pieredzi, centīsimies vismaz ieskicēt, kas sagaidāms, izvēloties nakts uzdzīvi šajā izklaides vietā.

Foto: essential.lv

Labāku lokāciju iedomāties grūti – "Essential" atrodas pašā Rīgas centrā (Skolas ielā 2) un ir ļoti ērti sasniedzams. Tuvība ar viesnīcu "Latvija" tam garantē regulāru ārzemju tūristu plūsmu, kuriem taksists pa ceļam uz pilsētas centru bez dažādu vietu un pakalpojumu skrejlapu izplatīšanas, visticamāk, ir paguvis ieteikt arī šo. Dzērienu cenas klubā var būt arī atkarīgas no tā, kurā zālē tu atrodies, un reizēm gan vedina uz domām, ka galvenā auditorija tajā ir maksātspējīgie ārzemju tūristi.

Ja divu sastāvdaļu dzēriens (piemēram, viskijs ar kolu) 250 ml glāzē maksā 4 Ls, māc šaubas, ka vidusmēra jaunietis šajā vietā varēs atļauties pilnvērtīgi notusēt ilgāk par dažām stundām.

Saprotams – līdzīgās vietās arī Vecrīgā ir sagaidāms tieši tas pats, taču 21.gadsimta ballīte un socializēšanās bez alkohola? Tad es labāk izvēlos ticēt Ziemassvētku vecītim. Protams, gadās jau visādi brīnumi...

Feiskontrole. Tāda "Essential" ir, un vismaz senos laikos valdīja priekšstats, ka noteikumi esot diezgan skarbi – sarunā ar iekšā laidējiem gandrīz bija jābūt gatavam pierādīt, ka tev kājās patiešām ir kurpes un balinātie džinsi patiesībā ir no kāda liela brenda. Šo gadu laikā klubs ir mazliet zaudējis aktualitāti, tam ir parādījušies vairāki spēcīgi konkurenti. Pēdējā laika runas liecina, ka apsardze kļuvusi pielaidīgāka un iekšā tiek arī tie, kas varbūt vēl nav sasnieguši pilngadību. Tiesa, mūsdienās apgalvot, ka "eu, tev jau nu toč nav vairāk par 15" var būt riskanti.

Foto: essential.lv

Ja ir vēl kāda lieta, ar ko "Essential" var lepoties, tas ir iekārtojums un piedāvātās iespējas. Vairākos stāvos izveidotas sešas deju zāles un bāri dažādu mūzikas žanru, kā arī vizuālās estētikas veidu cienītājiem. Protams, neizejot no tā sauktās "meinstrīma" kategorijas. Īpaši iecienīta meiteņu vidū ir R'n'b deju grīda, kurā šā iemesla dēļ bieži iet "karsti" gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Jautrību var atrast arī "After 30" zālē, kurā atskaņo klasiskus 80.gadu hitus, tai pašā laikā uz ekrāna demonstrējot to videoklipus. Acīmredzot ar nolūku izveidots arī "Lady's bar", kur ieeja strikti atļauta tikai daiļā dzimuma pārstāvēm. Visietilpīgākā ir kluba galvenā zāle, kurā skan "house" mūzika, tomēr jāatzīst, ka ne visiem ir sagatavotība un vēlme stāties pretī masīvajam skaņas vilnim.

Saistot sava vakara izklaides ar šo klubu, vismaz tā neregulārajiem apmeklētājiem mājaslapā būtu vērts uzzināt konkrētās dienas ieejas maksu. Laikā no plkst. 22 līdz pusnaktij tā ir par brīvu, bet posmā no 24 līdz 4 rītā cena atkarīga no nedēļas dienas vai pasākuma. Runājot "pa lielam", nedēļas nogalēs un nozīmīgāku izpildītāju uzstāšanās gadījumā jārēķinās ar 5 Ls. Citās dienās tie ir 3 Ls, studentiem – 2 Ls. Klubs atvērts no trešdienas līdz svētdienai un darbojas vismaz līdz plkst. 5. Piektdienās un sestdienās pat līdz plkst. 10 rītā.

No tuvākajiem pasākumiem jāizceļ franču producenta un dīdžeja Lorāna Datī (Laurent Dathie) uzstāšanās ar rezidenta Electricano piedalīšanos pēc tam. Svētdien, kā ierasts notiks "Official Riga Weekend" afterparty, kuras ietveros R'n'b zālē mūziku spēlēs DJ Wow, savukārt 11. martā Rīgā viesosies šobrīd Londonā mītošais house mūzikas dīdžejs Riva Starr, pēc kura gaidāmi arī "Essential" rezidējošie DJ – Kaspar Kondrat un Electricano.

Kopsavilkumā – "Essential" ir mūsdienīgs deju mūzikas klubs ar vairākām deju zālēm, bāriem un Latvijas mērogiem lielu ietilpību. Top 40 radio formāta klausītāji noteikti nebūs vīlušies, bet tiem, kuri no ballēšanās gaida ne tikai lāzeršovu vai uzturēšanos ekskluzīvās istabās, bet arī siltu atmosfēru un nepiespiestu gaisotni, ieteicams meklēt alternatīvas.

Komentāri (153)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu